Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fék nélkül gömbölyödik a járműpiac

Az év első két hónapjában 14,5 ezer jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 20,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben - közölte a Magyar Lízingszövetség. A jelentős növekedési adat azt jelzi, hogy a járműpiac tavaly megindult lendületes fejlődése továbbra is kitart.

Valamennyi járműkategóriában nőttek az eladások az év első két hónapjában. Január elejétől február végéig 14,5 ezer jármű kelt el, ez pedig több mint 20 százalékos növekedés 2013 első két hónapjához képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse adatai alapján készített összesítéséből.

0 Tovább

Folytatódott a növekedés a Lízingszövetség tagvállalatainál

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyarországi lízingpiac. A jegybanki növekedési hitelprogram 103 milliárd forinttal járult hozzá a 453 milliárd forintos finanszírozott összeghez, ez utóbbi 24 százalékos növekedést jelent ez előző évhez képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség összesítéséből. A bővülés motorját a vállalkozások, azon belül is a kkv-k jármű- és eszközbeszerzései jelentették, a Lízingszövetség arra számít, hogy a jövőben is a kkv-k húzzák majd a piacot.

Kép: Magyar Lízingszövetség Facebook oldal

A múlt év negyedik negyedében is folytatódott az előző hónapokban látott fejlődés, így stabil növekedést ért el 2014-ben a magyarországi lízingpiac. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a finanszírozott összeg 453 milliárd forintra rúgott tavaly, ami 24 százalékkal haladja meg a 2013-as eredményt. A szerződések száma pedig 10 százalékkal 73 ezerre emelkedett.

0 Tovább

Növekedésre számít a Lízingszövetség

A növekedési és eximbankos hitelprogramokkal megtámogatott kkv-szektor fejlődése miatt jövőre bővülést vár a lízingpiacon a Magyar Lízingszövetség - derült ki pénteken a szövetség által Gárdonyban megrendezett Lízing Szakmai Napokon. A szervezet tagvállalatai egyben Hanczár Zsolt leköszönő elnök helyére új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz. A rendezvényen Rubi Nándort, a Régió-csoport operatív vezetőjét választották meg az év lízingszakemberének, aki életműdíjat kapott.

Kép: http://img.ehowcdn.com/

Négy alappillérre - a gazdasági élénkülésre, a jegybanki és az eximbankos hitelprogramra, a járműpiaci bővülésre, valamint a kkv-szektor fejlődésére és eszközbeszerzéseire - támaszkodó növekedésre számít a következő időszakban a Magyar Lízingszövetség - jelentette be pénteken a Lízing Szakmai Napokon Gárdonyban Lévai Gábor, a szervezet főtitkára.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek