Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt a viharszezon!

Áprilisban megérkezett a viharszezon Európába: a magyar biztosítókhoz már április elején 4 ezer kárbejelentés érkezett az erős széllökések és viharos időjárás következtében. A K&H biztosítójának adatai szerint idén eddig a viharokhoz kapcsolódóan, lakás és vagyonbiztosításokhoz köthetően összesen 851, azaz naponta hét kárbejelentés érkezett, ezen belül a lakásbiztosításoknál átlagosan 37 ezer forint volt a tényleges kárösszeg. A K&H biztosítója szerint érdemes elővigyázatosnak lenni, ellenőrizni a tetőt, a vízelvezetőket, nyílászárókat még a viharszezon előtt, ha pedig mégis bekövetkezik a kár, akkor kulcsfontosságú a megfelelő dokumentálás.

Erős széllökésekkel és esőzésekkel megérkezett Magyarországra is a viharszezon, a következő hetekben pedig újabb viharok jöhetnek. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legfrissebb adatai szerint már április első napjaiban 4 ezer kárbejelentés érkezett, a károk becsült értéke pedig megközelíti a 300 millió forintot.

0 Tovább

100 ezer szerződéssel van beljebb a K&H

A teljes magyarországi piacon 273 ezer szerződést kötöttek az utóbbi kgfb-kampány során, a K&H biztosítója pedig 100 ezer feletti szerződéskötést tudhatott magáénak. A társaság jelenleg 830 ezer kgfb-szerződést kezel. A K&H biztosítója szerint az átlagdíjakat érdemes a helyükön kezelni, a piacon pedig további növekedés várható.

A magyarországi nem életbiztosítási piac a Magyar Biztosítók Szövetsége adatai szerint tavaly 392,3 milliárd forintos díjbevételt ért el, ami 3,9 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest. A K&H biztosítójának a nem életbiztosítási ága összesen 18,1 milliárd forintos díjbevételt ért el 2014-ben, ez pedig közel 2 százalékos többletet jelent az előző évhez képest.

0 Tovább

A nyugdíjbiztosítás segíti az életbiztosítási piacot

Az államilag támogatott nyugdíjbiztosítások jelentős szerepet játszottak abban, hogy az életbiztosítási piac 2014-ben fordulóponthoz ért, és lassan visszatalál a válság előtti szintre. A K&H biztosítója tavaly a piaci növekedést meghaladva, jellemzően két számjegyű bővülést ért el az életbiztosítási díjbevételekben és díjtartalékban. A társaság a teljes piacon a díjbevételek tekintetében idén ismét egy számjegyű növekedést és a bankbiztosítók további térnyerését várja. A nyugdíjbiztosításokkal megalapozható a megfelelő időskori életszínvonal, a K&H-nál az ügyfelek döntő többsége a rendszeres díjas konstrukciókat preferálja, kétharmaduk 6-12 ezer forintos díjat fizet havonta. Ha időben elkezdi valaki a spórolást, akkor nyugdíját akár átlagos jövedelmének 25-30 százalékával egészítheti ki 15 évig.

Az alacsony infláció, a háztartások pénzügyi mozgásterének bővülése, illetve az alacsony kamatkörnyezet átrendezte a megtakarítások összetételét: a betétállomány csökkent, a közép- és hosszú távú megtakarítások, köztük az életbiztosítások és nyugdíjbiztosítások esetében megindult a növekedés.

0 Tovább

Így biztosíthatod magadat a nyugdíjas éveidre

Hosszú távon jelentős összeg halmozható fel a nyugdíjbiztosításokkal, így megalapozható a megfelelő időskori életszínvonal. Minél korábban lát neki valaki az öngondoskodásnak, annál többet kap később, ráadásul az állami támogatás akár milliós nagyságrendű pluszt jelenthet. A K&H biztosítójának adatai szerint a nyugdíjbiztosítást választók átlagosan 46 évesek és az előre gondolkodók között közel azonos arányban képviselteti magát mindkét nem.

Kép: http://pensiontocanada.com/

A nyugdíjas évekről gondoskodni kell, mert a kilátások szerint a havi jövedelem jóval, akár 30 százalékkal kevesebb lehet, mint a munkával eltöltött évtizedekben. A spórolást pedig érdemes hamar elkezdeni, hiszen minél előbb szánja rá magát a jövő nyugdíjasa, annál nagyobb összeghez juthat a jövőben - hívja fel a figyelmet legfrissebb összeállításában a K&H biztosítója.

0 Tovább

Többször kötünk lakásbiztosítást

A viharos hónapok után megérkezett az igazi tél, a csapadék, amelyek lakásbiztosítási szempontból fokozott kockázatokat jelentenek, ezért érdemes felkészülni a lehetséges károkra. Egy-egy lakás akkor van biztonságban, ha rendszeresen felülvizsgált egyéni lakás- és társasházi biztosítás egyaránt védi. Bár 2014 első kilenc hónapjában a K&H biztosítójánál a társasházi biztosításokhoz kötődő kárrendezések száma 2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a társasházi biztosítási szerződések száma 10 százalékkal nőtt 2013-hoz képest, és átlagosan 232 millió forint egy-egy ilyen szerződés értéke. Leggyakrabban vezetéktörések és a tetőbeázások miatt volt szükség kárrendezésre.

A tavalyi év fokozott munkára késztette a biztosítókat, rendre érkeztek a viharkárokról szóló hírek és a kapcsolódó kárstatisztikák. A jelentős károkat eredményező viharszezon eleve fókuszba helyezte a lakásbiztosításokat, de a téli időszak miatt szintén kiemelten fontos kérdés a lakások biztosítása - hívja fel a figyelmet a K&H biztosítója.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek