Az autista művészek rajzait felhasználó exkluzív dizájntermékeket felvonultató Autistic Art márka is bekerült a 2014-es év legkreatívabb programjai közé a Hightlights of Hungary versenyen. A megmérettetésen induló projekteket, így az Autistic Artot kreatív szakemberek javaslatára válogatták össze, a végső győztest pedig a közönség szavazatai alapján választják meg.

Kép: hg.hu

Az Autistic Art dizájnmárka bekerült a 2014 leginnovatívabb kreatív projektjeire kiírt Highlights of Hungary verseny döntősei közé. A kreatív tartalomgyártó és –fejlesztő központként ismert Super Channel szervezésében második alkalommal megrendezett versenyre a kreatív szakmában tevékenykedő kurátorok nevezték a résztvevőket. A tavalyi év legjobb projektjét a közönség választhatja ki, 2015. január 19-től 10 napig lehet szavazni a verseny honlapján. (http://www.highlightsofhungary.hu/portfolio/autistic-art/) A verseny népszerűségét jelzi, hogy a 2013-as jelöltekre 10 nap alatt közel 10 ezer szavazat érkezett.Az Autistic Art a - Jaksity György által életre hívott - Mosoly Otthon Alapítvány dizájnmárkája. Az Autistic Art exkluzív termékeit – hernyóselyem sálak, noteszek, pólók, és pulóverek - autizmussal élő alkotók rajzai díszítik, és a termékek eladásából származó bevételt a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeinek javítására fordítják.

Czunyi Zsuzsa, a Mosoly Otthon Alapítvány ügyvezetője elmondta: „Nagyon örülünk a jelölésnek, és bízunk abban, hogy a szavazás eredményeként az autistákat segítő Mosoly Otthon Alapítvány és az Autistic Art dizájnmárka még szélesebb közönség számára válhat ismertté. A jelölés egyben elismerése annak, hogy a művészeti foglalkozásokon készült alkotások tökéletes alapjai lehetnek olyan termékeknek, amelyeket mindenki szívesen vásárol.”

A márkát működtető Mosoly Otthon Alapítvány egyébként kifejezetten sikeres évet zárt tavaly: 2014-ben az alapítvány közel 13 millió forintot fordított tizenegy magyarországi, autizmussal élők számára kialakított lakóotthon támogatására.

A Mosoly Otthon Alapítvány a támogatóktól kapott összegből többek között a hat autista lakóotthonban elindított Mosoly Otthon Művészeti Programot finanszírozza. A program keretében művészetterápiás foglalkozásokon vesznek részt az autisták, az általuk készített rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art dizájnmárka termékein.