Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jól megy a Pénz7 pénzügyi edukációs program

Három iskola - a vecsési Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola, a Polgári József Attila Gimnázium és Szakképző Iskola és a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon - közel egymillió forintot nyert a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány által kiírt pénzügyi tudatossági pályázaton. A Pénz7 programsorozat keretében elindított, iskoláknak szóló pályázat célja a pénzügyi ismeretek bővítése, a pénzügyi tudatosság erősítése volt. A pályázatot két kategóriában, intézményeknek, illetve kisebb csoportoknak, osztályoknak írták ki.

Több mint 20 iskola nyújtott be a tanulók pénzügyi tudatosságát, pénzügyi ismereteit növelő programterveket a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű alapítvány pályázatára, amelyet az Európai Bankföderáció kezdeményezésére elindított, 24 országot átfogó európai program, a European Money Week keretében hirdettek meg a kiírók április közepén.

0 Tovább

Híznak az önkéntes pénztárak

Az önkéntes pénztárak piacán érdekelt kasszák több mint 90 százalékát tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség a továbbiakban Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség) név alatt folytatja munkáját, március óta pedig dr. Kravalik Gábor személyében új elnök irányítja a szervezetet. A Pénztárszövetség változatlanul feladatának tekinti: a tagpénztárak, rajtuk keresztül a pénztártagok hangsúlyos képviseletét, az öngondoskodás népszerűsítését, és célkítűzéseinek megvalósítása érdekében további erőfeszítések megtételét. A szövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak folytatva a megszakítás nélkül immár három éve tartó kiemelkedő befektetési eredmények sorozatát, kiváló teljesítménnyel zárták az idei év első negyedévét is: 13 százalékkal 1041 milliárd forintra növelték az összvagyonukat, amely további alapot ad a szövetség céljának eléréséhez.

Névváltásról döntött az önkéntes nyugdíjpénztárak 93 százalékát, és az egészségpénztárak 75 százalékát tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség. Az összesen közel kétmilliós tagsággal rendelkező pénztárakat tömörítő szervezet a jövőben Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség) néven működik.

0 Tovább

Itt a viharszezon!

Áprilisban megérkezett a viharszezon Európába: a magyar biztosítókhoz már április elején 4 ezer kárbejelentés érkezett az erős széllökések és viharos időjárás következtében. A K&H biztosítójának adatai szerint idén eddig a viharokhoz kapcsolódóan, lakás és vagyonbiztosításokhoz köthetően összesen 851, azaz naponta hét kárbejelentés érkezett, ezen belül a lakásbiztosításoknál átlagosan 37 ezer forint volt a tényleges kárösszeg. A K&H biztosítója szerint érdemes elővigyázatosnak lenni, ellenőrizni a tetőt, a vízelvezetőket, nyílászárókat még a viharszezon előtt, ha pedig mégis bekövetkezik a kár, akkor kulcsfontosságú a megfelelő dokumentálás.

Erős széllökésekkel és esőzésekkel megérkezett Magyarországra is a viharszezon, a következő hetekben pedig újabb viharok jöhetnek. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legfrissebb adatai szerint már április első napjaiban 4 ezer kárbejelentés érkezett, a károk becsült értéke pedig megközelíti a 300 millió forintot.

0 Tovább

Nem állnak le az autók

Összesen közel 32 ezer jármű kelt el az év első négy hónapjában, ami 16 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Lízingszövetség. A személyautókból 23,8 ezer talált gazdára, ez 13 százalékos növekedésnek felel meg. A piaci növekedésben a vállalkozások és a lízingcégek főszerepet játszanak, utóbbiak azért, mert az új járművek fele valamilyen lízingkonstrukció keretében talál gazdára, a vállalati újautó-beszerzéseknél pedig 70 százalékos a lízingfinanszírozás aránya.

Folytatódik a növekedés a járműpiacon. A legfontosabb járműkategóriák többségében nőttek az eladások az idei év első négy hónapjában. A szóban forgó időszakban összesen 31,98 ezer jármű talált gazdára, ez pedig az előző év azonos időszakéhoz képest 16,3 százalékos növekedésnek felel meg - közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse adatai alapján.

0 Tovább

Bővülés előtt áll a faktorpiac

Javuló tendenciát mutat a faktorcégek piaca, tavaly az összesített faktorált forgalom 14 százalékkal 899 milliárd forintra nőtt, a GF Faktor hétfői, MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint a jövőben tovább gyarapodhat a piac.

    A bővülő ipari termelés, a növekvő belső fogyasztás, az uniós támogatások, valamint a bankadó várt csökkentése egyaránt a növekedés irányába mutat - olvasható a GF Faktor közleményében.
    "Több tényező is arra utal, hogy a magyar vállalkozások tartósan emelkedő pályára állhatnak a következő időszakban, ezt segíti, hogy a  gazdaságfejlesztési programon belül idén 830 milliárd forint összegben írnak ki pályázatokat, ami komoly fejlődést hozhat a vállalkozásoknál" - idézi a közlemény Baltay Zsombort, a GF Faktor vezérigazgatóját.
    Baltay Zsombor szerint a bankadó várható csökkentése finanszírozási oldalról növeli a gazdaságba vetett bizalmat, ezen keresztül hozzájárul a  hitelezés bővüléséhez, ami a vállalkozások számára a stabil pénzügyi helyzetet eredményező faktoring-konstrukcióknak is kedvezhet.
    Kifejtette: az elmúlt év során a teljes belföldi faktorált forgalom 17 százalékkal 812 milliárd forintra emelkedett, az exporttal és importtal együtt az összesített forgalom 899 milliárd forintra nőtt.
    "Egy-egy vállalkozás a faktoring segítségével kiszámíthatóan tud bővülni, például egy 0,5-1 milliárd forintos árbevételű, termeléssel foglalkozó cég az általa gyártott termékek ellenértékének jelentős részét azonnal megkaphatja a bruttó számlára vetített 1-2 százalékos díjjal igényelhető faktoring-termékeken keresztül"- hangsúlyozta Baltay Zsombor.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek