A „Henkel Innovation Challenge” arra buzdítja a hallgatókat, hogy kétfős csapatokat alakítva képzeljék magukat egy üzletfejlesztési vezető szerepébe és a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve, alkossanak meg a vállalat egyik üzletága – Beauty Care, Laundry & Home Care, Adhesive Technologies – számára egy újszerű terméket a jövőben várható trendeknek megfelelően.


A verseny alatt a Henkel széles körű szakmai támogatást nyújt a csapatoknak: a jelentkezők a regisztrációt követően hozzáférést kapnak a Henkel saját Learning Management rendszeréhez, ahol megtalálhatják a felkészüléshez szükséges e-learning anyagokat. Az elődöntőbe bejutó csapatok egy-egy tapasztalt Henkel-vezetőt kapnak, aki mentorként segíti az innovatív koncepció tökéletesítését. A mentorálás során a fiatal tehetségek üzleti tapasztalatokra és felbecsülhetetlen értékű személyes kapcsolatra tehetnek szert, valamint részletes betekintést nyerhetnek a vállalat életébe.

A verseny nagykövetei idén a Henkel gyakornoki programjában résztvevő diákok lesznek, akik a saját generációjuk körében ismertetnek meg minél több hallgatót a lehetőséggel, illetve társaikkal csapatot alkotva indulhatnak a versenyen. 


A diákokat idén a Henkel vezetőinek személyes támogatása mellett e-learning tananyagok – pl. marketingstratégiáról és prezentációs technikákról szóló előadások – és web-es szemináriumok is segítik termékük vagy koncepciójuk kidolgozásában. Mindezek teljes mértékben összhangban állnak a verseny szlogenjével: „Alkoss, tanulj és fejlődj. Hozz létre egy innovatív ötletet. Tanulj a saját mentoroddal. Fejlődj a verseny során.”


A „Henkel Innovation Challenge" szakiránytól függetlenül nyitva áll a vállalkozó kedvű diákok előtt, legyen szó gazdasági, műszaki, illetve természettudományokról. Idén 4 kontinens 30 országának diákjai vehetnek részt a versenyen: tizenkét európai ország, kilenc nemzet az ázsiai-csendes-óceáni térségből, három latin-amerikai ország, az Egyesült Államok és öt ország a Közel-Kelet és Afrika térségből. Új résztvevőként idén Tunézia, Egyiptom és Törökország csatlakozik a versenyhez.