Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az albérletben élő fiatalok sokszor nem biztosítják az ingatlant

Magyarországon a lakások több mint kétharmadának van biztosítása, de ez az arány hosszú távon javulhat, ami egyúttal növekedést hozhat a lakásbiztosítási piacon. Rövidtávon azonban egyelőre stagnálás várható - közölte egy friss kutatásra hivatkozva a K&H biztosítója, amely az év első nyolc hónapjában 582 millió forintot fizetett ki lakásbiztosításokra, az átlagos kárösszeg pedig 43 600 forintot tett ki. A társaság szerint a bérelt lakásban élő fiataloknak is érdemes biztosítást kötniük.

Az utóbbi hónapokban sorra érkeztek a viharok, amelyek rengeteg lakóingatlanban tettek kárt. A K&H biztosítójánál a viharokhoz köthető kárbejelentések száma az év első nyolc hónapjában meghaladta a 2500-at, a kárkifizetések összege pedig 92 millió forintra rúgott. Összesen a K&H biztosítója 13 350 lakásbiztosítási kárt rendezett augusztus végéig, az átlagos kárösszeg pedig 43 600 forint volt, ami 16 000-Ft-al magasabb, mint az előző évben.

0 Tovább

Kedvelt nyaralóhelyek tiltólistán

A június 10-ei egyiptomi merénylet is azt mutatja, hogy fokozott elővigyázatosság mellett tanácsos felkeresni az olyan népszerű nyaralóhelyeket is, mint például Törökország vagy Tunézia - hívja fel a figyelmet a Külgazdasági- és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata. Az utazók tudatosságát mutatja, hogy a biztosítási konstrukciók iránti kereslet emelkedik. A K&H Biztosítójánál 2015 első negyedévében 10 százalékkal nőttek az utasbiztosítási díjbevételek. A társaság szerint az ügyfelek egyre nyitottabbak az online kötések felé, és a K&H biztosítójánál a díjbevétel 10 százaléka online kötésből származik.

Öngyilkos merénylő robbantott a népszerű nyaralóhelynek számító Egyiptomban, a Karnak-templom mellett június 10-én, de fokozott elővigyázatosság mellett tanácsos felkeresni számos olyan népszerű nyaralóhelynek számító országokat is, mint például Törökország vagy Tunézia - hívja fel a figyelmet a Külgazdasági- és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata.

0 Tovább

Jobban teljesít a K&H, mint a piac 

Lényegében minden fontos nem-életbiztosítási szegmensben növelte díjbevételét 2015 első negyedévében a K&H biztosítója. A társaság közel 20 milliárd forintos díjállománnyal rendelkezett a negyedév végén, ami a piaci átlagnál jobb, 16 százalékos bővülést jelent éves összevetésben. A kgfb volt a növekedés motorja, az állománydíj ebben a szegmensben közel 23 százalékkal nőtt, de a lakásbiztosítások, a kkv-biztosítások állománydíja, és az utasbiztosítások díjbevétele is nőtt. A K&H biztosítója szerint a következő években, évtizedekben az okos megoldások alapjaiban forgatják majd fel a biztosítási piacot.

Több tényező is szerepet játszott abban, hogy a magyarországi nem-életbiztosítási üzletág, ezen belül a K&H biztosítója növekedjen az első negyedévben. A gazdasági fellendülés, a lakosság pénzügyi mozgásterének növekedése, és a vállalkozások fejlődése is hozzájárult a jó eredményhez.

A magyarországi nem-életbiztosítási piac 7,1 százalékkal növelte az állománydíját az év első negyedévében, a K&H biztosítója pedig 16 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakéhoz képest – közölte Kaszab Attila, a K&H biztosítójának működésfejlesztésért és a nem-életbiztosítási területekért felelős vezetője. A növekedésben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások játszották a főszerepet: a teljes magyarországi kgfb-piac állománydíja 14,5 százalékkal nőtt, míg a K&H biztosítója közel 23 százalékos növekedést ért el ebben a szegmensben.

felpörögtek a biztosításérzékeny szektorok

Kaszab Attila elmondta, hogy a K&H biztosítója több szegmensben is jól teljesített, a lakásbiztosítások állománydíja 8,3 százalékkal, az utasbiztosítások díjbevétele pedig 9,4 százalékkal nőtt. „A kkv-biztosítások állománydíja is emelkedett, mégpedig 2,2 százalékkal, ami annak a jele, hogy a vállalkozások körében is egyre népszerűbbek a biztosítások” – értékelte az eredményeket a szakember. Kaszab utalt arra is, hogy a piacot lényegesen meghaladó összesített állománydíj-növekedéssel párhuzamosan a társaság fenntartotta a szigorú költségkontrollt, a működési költségek ugyanis mindössze 1 százalékkal emelkedtek.

A K&H biztosítója szerint a kilátások összességében kedvezőek, ugyanis a biztosításérzékeny szektorokban, például a járműpiacon, az ingatlanpiacon, a turizmusban is élénkülés látható.

„Azt azonban érdemes kiemelni, hogy bár a jelzáloghitelek piaca az ingatlanpiaccal együtt bővülni látszik, a lakásbiztosítási piac növekedése képlékeny, a komolyabb bővüléshez az újlakás-értékesítések felfutására lenne szükség. Másrészt az árverseny fokozódik a lakásbiztosítási szegmensben, igaz, mérsékeltebben, mint korábban a casco vagy a kgfb esetében” – közölte Kaszab Attila.

a lakás hívja a tűzoltókat

A negyedéves értékelésében a K&H biztosítója a rövid távú kilátások mellett a biztosítási piacot hosszú távon meghatározó tényezőket is számba vette. Kaszab Attila erről elmondta: a biztosítási piacra is hatással lesz, hogy 2030-ra nagyjából 50 milliárd okos eszköz csatlakozik majd az internetre.

„A következő években, évtizedekben megjelennek, majd egyre terjednek az önvezető autók, az intelligens megoldások a lakásokban, jönnek az okos otthonok és okos városok, ahogy a robotok elterjedésére, a mobilfizetés térnyerésére is számítani lehet” – mondta Kaszab. Kevesebb jármű lesz az utakon, és kevesebb közlekedési balesetre kell számítani, valamint csökkeni fog a tartós fogyasztási eszközök száma is. A betegségek gyors, nem-invazív diagnosztikájának és a személyre szabott kezeléseknek köszönhetően hosszabb élettartam várható.

Hozzátette: mindezek a biztosításokban is változásokat hoznak. A kártérítés helyett a kármegelőzésen lesz a hangsúly, hiszen az okos megoldásokkal előre látható, mi okozhat majd gondot. „Például egy tűzesetnél, még a tűz elterjedése előtt, már a hőmérséklet növekedése esetén a lakás magától jelez a tűzoltóságnak, így sokkal hamarabb lehet intézkedni, mintha a szomszéd adná le a riasztást” – mondott egy, a jövőben életszerű példát Kaszab Attila. A GPS-technológia fejlődése, valamint az internetre kötött járművek és a közlekedési lámpák pedig lehetővé teszik, hogy ne csak azt lássuk, hol van jelenleg dugó, hanem előre tudni lehet majd, hol várható torlódás.

„Az okos eszközök korában az adatvédelem és információbiztonság kritikus tényezővé válnak, és ezek az új kockázatok új biztosítási lehetőségeket is teremtenek” – emelte ki Kaszab Attila.

0 Tovább

Itt a viharszezon!

Áprilisban megérkezett a viharszezon Európába: a magyar biztosítókhoz már április elején 4 ezer kárbejelentés érkezett az erős széllökések és viharos időjárás következtében. A K&H biztosítójának adatai szerint idén eddig a viharokhoz kapcsolódóan, lakás és vagyonbiztosításokhoz köthetően összesen 851, azaz naponta hét kárbejelentés érkezett, ezen belül a lakásbiztosításoknál átlagosan 37 ezer forint volt a tényleges kárösszeg. A K&H biztosítója szerint érdemes elővigyázatosnak lenni, ellenőrizni a tetőt, a vízelvezetőket, nyílászárókat még a viharszezon előtt, ha pedig mégis bekövetkezik a kár, akkor kulcsfontosságú a megfelelő dokumentálás.

Erős széllökésekkel és esőzésekkel megérkezett Magyarországra is a viharszezon, a következő hetekben pedig újabb viharok jöhetnek. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legfrissebb adatai szerint már április első napjaiban 4 ezer kárbejelentés érkezett, a károk becsült értéke pedig megközelíti a 300 millió forintot.

0 Tovább

100 ezer szerződéssel van beljebb a K&H

A teljes magyarországi piacon 273 ezer szerződést kötöttek az utóbbi kgfb-kampány során, a K&H biztosítója pedig 100 ezer feletti szerződéskötést tudhatott magáénak. A társaság jelenleg 830 ezer kgfb-szerződést kezel. A K&H biztosítója szerint az átlagdíjakat érdemes a helyükön kezelni, a piacon pedig további növekedés várható.

A magyarországi nem életbiztosítási piac a Magyar Biztosítók Szövetsége adatai szerint tavaly 392,3 milliárd forintos díjbevételt ért el, ami 3,9 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest. A K&H biztosítójának a nem életbiztosítási ága összesen 18,1 milliárd forintos díjbevételt ért el 2014-ben, ez pedig közel 2 százalékos többletet jelent az előző évhez képest.

0 Tovább
«
12

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek