Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az agrárszektor finanszírozásában is kulcsszerep hárulhat a lízingre

Egyértelmű trend globálisan és a magyar piacon is a mezőgazdaság és a hozzá szorosan kötődő élelmiszeripar felértékelődése a gazdaságon belül, ennek pedig egyenes következménye, hogy az egyre nagyobb lesz az agrárfinanszírozásban rejlő potenciál.

A hazai lízingpiacon 2014-ben az új kihelyezések volumene 453 milliárd forintra rúgott, ami 24 százalékos növekedést jelentett éves összevetésben. Az agrárgép-finanszírozás 72 milliárd forintos tételt jelentett tavaly, ez 60 százalékos növekedésnek felelt meg. Ezen belül a közel 50 milliárd forintot a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja keretében helyeztek ki a lízingvállalatok.

0 Tovább

Elszálló frankárfolyam: 250 ezer autóhitelest, 300 milliárd forintot érint

A Magyar Lízingszövetség azt tanácsolja, ha a drága frank miatt bajba kerül valaki, akkor mielőbb egyeztessen a finanszírozó céggel. A szervezet szerint 250 ezer szerződést érint a frankdrágulás.

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a svájci frank árfolyamának rendkívüli erősödése mintegy 250 ezer devizaalapú járműfinanszírozási szerződést érint. Ezen szerződések állománya 300 milliárd forint. A szövetség várakozásai szerint a havi törlesztőrészletek összege nagyságrendileg az árfolyam elmozdulás mértékével növekszik a frank erősödése miatt.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek