Itt a nyári szabadságolások ideje: legyen szó külföldi vagy belföldi úti célról, egyre többen vágnak neki az útnak gépjárművel. A nagy melegben érdemes jól felkészíteni az autót utazás előtt, hiszen a közúti balesetek kétharmadát gépkocsik okozzák. A K&H biztosítójának adatai szerint csak a tavaly nyári időszakban, 6000 kárigényt jelentettek be náluk és 1,38 milliárd forintot fizettek ki gépjárműkárokra.

2014 első negyedévében több baleset történt a hazai utakon, mint egy évvel korábban, ráadásul a nyári kánikula kifejezetten rossz hatással van a koncentrációs képességre, legyen szó rövidebb vagy hosszabb utazásról. A KSH adatai szerint nemcsak belföldön közlekedünk autóval, a külföldi vakáció esetén is ezt az utazási módot preferáljuk: a legtöbben a környező, kocsival könnyen elérhető országokban - többek között Németországban, Ausztriában vagy Horvátországban - pihennek.

Az autóval való utazás azonban számos veszélyt rejt magában. Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese elmondta: 6000 esetre közel 1,38 milliárd forintot fizettek ki és a bejelentett kárigények alapján a leggyakoribb kár 2013-ban az elsőbbségi szabályok megszegése miatti karambol volt.