Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ennyi jár vissza az autóhiteleseknek

A jegybank elszámolási képlete híján és az eltérő lízingszerződések miatt nehéz pontos összegeket kalkulálni, mennyi járhat vissza az autóhiteleseknek, a Magyar Lízingszövetség szerint egyelőre azt lehet mondani, hogy reálisan a kihelyezett összeg 10-20 százalékát kaphatja vissza egy-egy lízingadós.

A Magyar Lízingszövetség adatai alapján jelenleg az elszámolásban érintett szerződések száma 700 ezer körül lehet. Átlagosan egy-egy szerződés esetében 2 millió forintot tett ki a finanszírozott összeg, vagyis az érintett devizahiteles, autós lízingállomány mintegy 1400 milliárd forintra rúghat - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára vasárnap az MTI-nek.

0 Tovább

Fokozzák a tempót a kkv-k barátai

A lízingpiacot egyelőre a járműlízing hajtja, de a lízingcégek a jövőben fokozott figyelmet fordítanak a kkv-k eszközbeszerzéseire.

Az elmúlt években a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt alacsony aktivitást mutató lízingpiac működése felemásan alakult az év második negyedében, így a féléves adatok is vegyesek.

Fotó: Sxc.com

A Magyar Lízingszövetség tagjai összesen a félév végén 1306 milliárd forintos portfóliót kezeltek, ami 10 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest, és 2 százalékos csökkenés az előző negyedévhez viszonyítva. Az első félév során közel 35 ezer új lízingszerződést kötöttek, ami 10 százalékos növekedésnek felel meg éves összevetésben. Emelkedett a kihelyezett összeg is az egy évvel ezelőttihez képes 3 százalékkal, 178 milliárd forintra - ismertette a féléves eredményeket Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek