Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rengetegen fordultak a biztosítójukhoz a vihar után

Csütörtök délelőttig több ezer kárbejelentés érkezett a szerda délutáni vihar miatt a biztosítókhoz - derül ki az MTI által megkérdezett biztosítók közleményeiből. 

    A lakásbiztosításokban piacvezető Aegon Magyarországhoz közel 800 kárbejelentés érkezett, az ország középső részét sújtó vihar után. A kárigény közel 200 millió forintot tesz ki. A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Székesfehérvárról érkezett. 

   A K&H Biztosítóhoz eddig 360 kárbejelentést nyújtottak be, a károk értéke pedig - az első becslések szerint - mintegy 40 millió forintot tesz ki. Ennél a biztosítónál idén eddig a viharkárok miatti kifizetések átlagos összege 42 ezer forint volt.

    A Generali biztosítóhoz délelőtt 10 óráig 1100 bejelentés érkezett, összesen több mint 200 millió forint kárértékről. A biztosító kora délután arról számolt be, hogy már mintegy 2300 bejelentés érkezett, a károk becsült összértéke pedig meghaladta az 500 millió forintot.

   Az Allianz Hungáriához több mint 800 bejelentés érkezett, az egy kárra jutó összeg 100 ezer forint. A szerdai vihar - az ügyfelek kárbejelentései alapján - elsősorban Veszprém, Fejér és Pest megyében, továbbá Budapesten okozott kiemelkedő károkat.

    A Groupama Biztosítóhoz déli 12 óráig 1421 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett, amelynek kárösszege közel 270 millió forint. A legtöbb, 664 jelzést Budapestről és Pest megyéből küldték, utóbbiból 308 esetet jelentettek az ügyfelek. A szerdai vihar miatt összességében 10 ezer feletti kárbejelentésre számít a biztosítótársaság - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben. 

    A kárbejelentést legkésőbb 3 napon belül kell megtenni, és a további károk keletkezését meg kell akadályozniuk a biztosítottaknak - hívja fel a károsultak figyelmét a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft., amely az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy véli, ezúttal az átlagosnál több vitás eset lesz, amelyet hosszabban fognak vizsgálni az óvatosabb biztosítók.

 

0 Tovább

Budapest szenvedett legjobban a vihartól

A kedd délutáni-esti vihar során a legnagyobb károkat a lezúduló nagymennyiségű csapadék, illetve a sok helyen hosszú percekig tartó jégeső okozta, legtöbb kárt eddig Budapestről és Pest megyéből jelentettek - közölték a biztosítók az MTI-vel.

    Az Aegon Magyarországhoz - ez a lakásbiztosításoknál a piacvezető társaság - szerda délig 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege meghaladja a 70 millió forintot. Így egy átlagos kár 175 ezer forint.
    A bejelentések döntő többsége Budapestről és Pest megyéből érkezett ehhez a biztosítóhoz, a károk legnagyobb részét - 166-ot - a jégverés és 100-at a vihar okozott. 
    A piac második lakásbiztosítója a Groupama Garancia Biztosító, ehhez - szintén szerda délig - a keddi felhőszakadás, jégverés illetve villámcsapás következtében 358 kárbejelentés érkezett, amelyek kárösszege meghaladja a 42 millió forintot. Itt egy kárra 117 ezer forint jut, de a villámcsapások miatti károk átlagos kárértéke 217 ezer forint. 
    A bejelentések száma a nap végére - ennél a biztosítónál - meghaladhatja az ezret, összességében pedig akár 10 ezer is lehet. A legtöbb bejelentés itt is a fővárosból és Pest megyéből érkezett, 113, illetve 84 káresettel - áll a Groupama Garancia közleményében.
    A K&H Biztosítóhoz eddig 230 kárbejelentés érkezett, a károk értéke pedig - az első becslések szerint - közel 10 millió forintot tesz ki, így egy kárra átlagosan 43 ezer forint jut. A leggyakoribb káreset a tetőbeázás volt. 
    A K&H Biztosítóhoz idén eddig a viharokhoz kapcsolódóan - a lakás és vagyonbiztosításokhoz köthetően - összesen 2100 kárbejelentés érkezett. A lakásbiztosításoknál átlagosan 39 ezer forint volt a tényleges kárösszeg. 
    Szintén szerda délig - a viharkárokkal kapcsolatos bejelentések száma - az Allianz Hungáriánál elérte a 320-at, a becsült kárérték pedig meghaladja a 29 millió forintot. Így az átlagos kár 90 ezer forint. A leginkább érintett területek Budapest és Pest megye, Tatabánya és környéke, valamint Pécs és környéke - közölte Szabó Linda szóvivő az MTI-vel.

0 Tovább

Itt a viharszezon!

Áprilisban megérkezett a viharszezon Európába: a magyar biztosítókhoz már április elején 4 ezer kárbejelentés érkezett az erős széllökések és viharos időjárás következtében. A K&H biztosítójának adatai szerint idén eddig a viharokhoz kapcsolódóan, lakás és vagyonbiztosításokhoz köthetően összesen 851, azaz naponta hét kárbejelentés érkezett, ezen belül a lakásbiztosításoknál átlagosan 37 ezer forint volt a tényleges kárösszeg. A K&H biztosítója szerint érdemes elővigyázatosnak lenni, ellenőrizni a tetőt, a vízelvezetőket, nyílászárókat még a viharszezon előtt, ha pedig mégis bekövetkezik a kár, akkor kulcsfontosságú a megfelelő dokumentálás.

Erős széllökésekkel és esőzésekkel megérkezett Magyarországra is a viharszezon, a következő hetekben pedig újabb viharok jöhetnek. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legfrissebb adatai szerint már április első napjaiban 4 ezer kárbejelentés érkezett, a károk becsült értéke pedig megközelíti a 300 millió forintot.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek