3 millió forintot gyűjtöttek a Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolók a SPAR és az INTERSPAR üzleteiben a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány számára. A negyedszer megrendezett jótékonysági akciónak hála útnak indul a „ZeneKaraván” elnevezésű vadonatúj program, amelynek keretében speciális törődést igénylő gyerekek arcára varázsolnak mosolyt a Bohócdoktorok.

Idén is sikerrel zárult a Henkel, a Spar és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány együttműködése. Mindenki, aki 2013. november 21. és december 11. között Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt az üzletláncban, a mosóporok esetében kilogrammonként 10 forinttal, mosótablettáknál kilogrammonként 20 forinttal, mosógéleknél és öblítőknél literenként 10 forinttal, míg Persil Duo-Caps vásárláskor literenként 30 forinttal támogatta a Bohócdoktorok működését.

Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: különösen nagy öröm, hogy a támogatásnak hála egy hiánypótló program indulhat el immár Magyarországon is. A „ZeneKaraván” a Bohócdoktorok számára egy izgalmas feladat, hiszen ez az új műsor kifejezetten a speciális törődést igénylő gyerekeknek szól.

Az idei akció egyik különlegessége, hogy a támogatók régi, már nem használatos kulcsaikat is felajánlhatták jótékony célokra, ugyanis a Bohócdoktorok február végén induló „ZeneKaraván” elnevezésű projektjében a kulcsok ritmushangszerként funkcionálnak. A vadonatúj műsor keretében a vidám doktorok speciális törődést igénylő gyerekekhez látogatnak el, ahol zenélnek, énekelnek, és a gyermekeket, mint muzsikusokat vonják be az előadásba. A kiosztott kulcsok segítségével a gyerekek maguk válnak zenekarrá és a játék lehetőséget hagy az improvizációra, így megfelel a speciális közönség elvárásainak.

Güray Yildiz, a Henkel Laundry & Home Care üzletág igazgatója hozzátette: az immár negyedik alkalommal meghirdetett jótékonysági akció nemcsak a Henkel, de a vásárlók szívéhez is közel áll, hiszen az ő segítségük nélkül nem jöhetett volna létre ez a különleges program. A Henkel biztos abban, hogy a ZeneKaraván is hatalmas örömet okoz majd a gyerekeknek.

A mosollyal gyógyító doktorok 1996 óta dolgoznak a gyermekek és idősek gyógyulásáért, hiszen tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a nevetés segíti a betegek gyógyulását. A képzett Bohócdoktorok fáradhatatlanul járják a kórházakat és idősotthonokat, hogy néhány óráig a problémák helyett, a zene és tréfálkozás játssza a főszerepet.

A videó az alábbi linken tekinthető meg: http://vimeo.com/86002310