Tízszer több buszt kelt el augusztusban, mint egy évvel korábban.

A legfrissebb adatok szerint augusztusban 4997 új személyautó talált gazdára a magyar piacon, ami 4,8 százalékos növekedésnek felel meg – derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse statisztikáin alapuló összesítéséből. Az év első nyolc hónapjában a legfontosabb kategóriákban - személyautó, kis- és nagyteherautó, busz és motorkerékpár - 64 756 darab jármű kelt el, ami 11,3 százalékos többletet jelent az előző év azonos időszakához képest.

Augusztusban tovább bővült a magyarországi autópiac: összesen 6534 személyautó, kis- és nagyteherautó, busz és motorkerékpár került forgalomba, ami 1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi darabszámot - közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse adatai alapján. A különböző járműkategóriákban eltérően alakultak az eladások: a személyautók eladása 4,8 százalékkal 4997 darabra nőtt. A nagyteherautókból 381 darabot adtak el a kereskedők, ami 13,7 százalékos többletet jelent. A legjelentősebb mértékű növekedés a buszoknál volt, az augusztusban 42 buszt talált gazdára, ez pedig közel tízszeres emelkedés tavaly augusztushoz képest. A motorkerékpárok eladása 10 százalékkal 153 darabra nőtt. Augusztusban egyedül a kisteherautóknál volt visszaesés, a 961 darabos eladás 21,6 százalékos csökkenést jelent éves szinten.

Az év első nyolc hónapjának eladási adatai két számjegyű, 11,3 százalékos bővülésről tanúskodnak. A személyautóknál 11,7 százalékkal 49 032 darabra nőttek az eladások.