Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

65 milliárd forint értékben finanszíroztak tavaly a flotta cégek

A válság ellenére viszonylag kedvező múlttal és jó kilátásokkal rendelkezik a jármű- és lízingpiac egyik kivételes szegmense, a flottapiac. Ezen a részpiacon a válság előtti szinthez képest, hat év alatt 1 százalékkal nőtt az eszközérték, miközben a lízingpiacon összesítve 70 százalékos volt a csökkenés. A szakemberek növekedést várnak a piacon, már csak azért is, mert a flottás megoldás 20-30 százalékos árelőnyt biztosít az ügyfeleknek. Emellett a nemzetközi példák alapján is bőven van tér a fejlődésre - derül ki a Magyar Lízingszövetség összefoglalójából.

Bár a válság a lízingkonstrukciókon alapuló flottapiacon is érezhető volt, ez a szegmens jóval stabilabb maradt, mint a többi részpiac. "Egyszerűen fogalmazva, a flottapiac annyiban szerencsés helyzetben van, hogy sosem áll le. Autóflottákra mindig szükség van, egy-egy, több tucat vagy akár több száz autót használó cég előbb-utóbb mindenképp megjelenik vásárlóként" - utalt a flottapiac sajátosságaira Tekse Kálmán, a Magyar Lízingszövetség alelnöke.

0 Tovább

Komoly az igény az öngondoskodásra

Bár az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári juttatások beépíthetőek a vállalkozások cafetériarendszerébe, ezek mégis viszonylag korlátozottan érhetőek el a dolgozók számára. Pedig lenne rá igény - derül ki a Stabilitás Pénztárszövetség megbízásából a KutatóCentrum által elkészített kutatásból. A megkérdezett munkavállalók háromnegyede a leghasznosabb juttatások egyikének tartotta az egészségpénztári juttatást, míg 50 százalékuk vélekedett ugyanígy a nyugdíjcélú megtakarításokról.

(Forrás: origo.hu)

Mind az önkéntes nyugdíjpénztárak, mind az egészségpénztárak kiváló eredményt értek el tavaly. Vagyonuk gyarapodása is jelzi, hogy a pénztártagok körében milyen népszerűek: a tagok egyéni befizetései az önkéntes nyugdíjkasszáknál 20, az egészségpénztáraknál 28 százalékkal nőttek tavaly.

0 Tovább

Újfent taroltak a Stabilitáshoz tartozó nyugdíjpénztárak

Kiváló évet zártak tavaly a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak: összesített vagyonuk 2014 végén meghaladta az 1000 milliárd forintot. Ez a mostani alacsony kamatkörnyezetben jelentős, 10,5 százalékos gyarapodást jelent éves szinten. A szövetséggel együttműködő egészségpénztárak is jó évet zártak. Összvagyonuk 2 százalékkal 45 milliárd forint fölé nőtt, az egy főre jutó vagyon pedig 62,5 ezer forintra nőtt, tehát 1,5 százalékkal emelkedett. A Stabilitás Pénztárszövetség arra számít, hogy a következő időszakban a cafetériában nagyobb részesedése lesz az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári megtakarításoknak. A bővülésre van tér, a Stabilitás megrendelésére készült, a KutatóCentrum közvélemény-kutatása szerint ugyanis ma az egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás csak 24, illetve 22 százalékban elérhető cafetériaelemként, és a megkérdezett munkavállalók 42 százaléka semmilyen béren kívüli juttatást nem kap munkáltatójától.

Forrás: http://sajto.rongo.hu/

A múlt év utolsó három hónapjában is folytatták sikersorozatukat a Stabilitás Pénztárszövetség tagjai, a piac több mint 90 százalékát uraló önkéntes nyugdíjpénztárak. Ennek eredményeként az összesített vagyonuk 2014 végén 1009 milliárd forintot tett ki, ami 10,5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi 912,6 milliárd forinthoz képest. "A kiváló eredménnyel az érintett kasszák teljesítették a Stabilitás Pénztárszövetség év elején kitűzött, egyébként ambiciózus célját, amely szerint 1000 milliárd forint fölé emelkedik az összesített vagyon. A 10 százalék feletti vagyonnövekedés a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben kifejezetten jó teljesítmény" - kommentálta a tavalyi eredményeket Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke. Hozzátette: a tagpénztárak portfólióik kockázatától függően 2,2-18,51 százalékos hozamot értek el a múlt évben.

0 Tovább

A legkreatívabb projektek között az Autistic Art

Az autisták műveit felhasználó divatmárka, az Autistic Art lett 2014 legkreatívabb programjainak egyik díjazottja a Highlights of Hungary versenyen. A Super Channel által rendezett megmérettetésen az előző év 44 innovatívabb projektje versengett a közönségszavazatokért, ahol az Autistic Art az ötödik helyezést érte el. A tíz nyertes projekt többsége társadalmi célú-, vagy szociális kezdeményeshez kapcsolódott.

Forrás

A kreatív tartalomgyártó és –fejlesztő központként ismert Super Channel idén második alkalommal megrendezett versenyére a kreatív szakmában tevékenykedő 10 kurátor nevezte be a résztvevőket. A kurátorok válogatása után a 44 legjobb projekt közül a közönség szavazta meg a tíz díjazottat a január 19-31. között zajló online szavazáson.

Az ötödik helyezett Autistic Art lett, a Jaksity György által életre hívott Mosoly Otthon Alapítvány dizájnmárkája. Az Autistic Art exkluzív termékeit (hernyóselyem sálakat, noteszeket, és pulóvereket) autizmussal élő alkotók rajzai díszítik, a termékek eladásából származó bevételt pedig az alapítvány a Magyarországon autizmussal élők életkörülményeinek javítására fordítja.

Czunyi Zsuzsa, a Mosoly Otthon Alapítvány ügyvezetője elmondta: „Nagy öröm számunkra a Highlights of Hungary versenyében elért eredményünk! A kapott díj azt igazolja számunkra, hogy sokan fontosnak tartják a kezdeményezésünket, amelyben az autizmussal élők életszínvonalát és kreatív foglalkoztatását támogatjuk. Egyben megerősíti azt a hitünket, hogy a foglalkozásainkon rajzoló autista fiatalok olyan alkotásokat tudnak létrehozni, melyeknek a művészeti piacon is helye van.”

A márkát működtető Mosoly Otthon Alapítvány tizenegy anyagi gondokkal küszködő magyarországi autista lakóotthont támogat, amelyek közül hatban zajlik az alapítvány hazánkban egyedülálló kortárs művészeti szemléletű programja (Mosoly Otthon Művészeti Program – www.autisticart.hu). A művészetterápiás foglalkozásokon résztvevő autisták rajzait, alkotásait jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art dizájnmárka termékein (http://shop.autisticart.hu/).

0 Tovább

Az új személy- és kisteherautók közel 40 százaléka lízingelt

Januárban összesen 6793 személyautót, kis- és nagyteherautót, buszt és motorkerékpárt helyeztek forgalomba, azaz 18,6 százalékkal nőtt a járműpiac éves összevetésben - derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse statisztikáin alapuló összesítéséből.

(Forrás: lemanslive.com)

A legfrissebb, januári adatok szerint továbbra is lendületesen bővül a magyarországi járműpiac. Az év első hónapjában 4872 személyautót helyeztek forgalomba, ami 11,4 százalékos növekedés éves szinten. Ennél jóval nagyobb mértékű volt a növekedés a kisteherautók piacán: az 1360 darabos januári érték 55,6 százalékos bővülésnek felel meg. Buszokból 14 darab került az utakra, nagyhaszon-gépjárművekből pedig 475, előbbi 27 százalékos, utóbbi 15 százalékos fejlődést jelent tavaly januárhoz képest. A 72 darab januárban forgalomba helyezett motorkerékpár 24 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek