Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyugdíj? Fontos!

Az idei első féléves adatokból már látható, hogy a jövőben nyugdíjba vonulók egyre fontosabbnak tartják az öngondoskodást: az egyszeri díjas megtakarításokat keresők mintegy 30 százaléka a nyugdíjbiztosítást választotta - olvasható a K&H Biztosítójának friss elemzésében.

Az elemzés szerint a nyugdíjbiztosítások népszerűsége azzal is magyarázható, hogy 2014-től 20 százalék, maximum 130 ezer forint személyi jövedelemadó kedvezmény jár az ilyen megtakarítási forma mellé. Érdemes minél fiatalabb korban megkezdeni a spórolást: a K&H kalkulációi szerint évi 120 ezer forint megspórolt összeggel 30 év alatt 6 millió forintot is félre lehet tenni.

0 Tovább

Ugyanolyan osztályzatot kaptunk

Továbbra is a B kategóriába tartozik Magyarország országkockázati megítélése - közölte a Coface, miután megerősítette a magyar minősítést. A hitelbiztosító értékeléséből kiderül, hogy a magyar gazdaság helyzete és kilátásai javultak az idén, a reál GDP nyolc éve nem látott ütemben nőtt.

Megerősítette Magyarország országkockázati besorolását a Coface, a világ egyik vezető hitelbiztosítója. A lépés eredményeként Magyarország továbbra is a B kategóriába tartozik. A változatlanul hagyott B osztályzat pedig azt jelenti, hogy a Coface szakértői kedvezően értékelik az elért eredményeket, ugyanakkor érzékelhető kockázatokat is látnak Magyarországon, aminek eredményeként az ország kockázati megítélésén egyelőre nem változtattak.

Fotó: Sxc.hu

A Coface az országkockázati besoroláshoz fűzött friss elemzésében a kedvező folyamatokat és a kockázatokat is felsorolja. A szakértők kiemelik, hogy a gazdasági helyzet és a kilátások is javultak. A magyar GDP reálértéken 3,2 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos negyedévéhez képest, amire 2006 óta nem volt példa.

0 Tovább

100 milliárdos problémával nézhetnek szembe

A Magyar Lízingszövetség szerint az előzetes becslések alapján 100 milliárd forintos nagyságrendű többletterhet jelenthet a lízingcégeknek a devizaalapú szerződések rendezése.

A lízingszövetség az MTI híre alapján közölte, a törvényalkotók nem fordítottak figyelmet a fogyasztóknak nyújtott jelzálogalapú, lakásfedezetű devizahitelezés és a személygépkocsi lízing-, illetve hitelkonstrukciók megkülönböztetésére.

0 Tovább

Óvatosabban utazunk külföldre

Egyre többen igénylik az utabiztosítást. Egy bőröndkár 85 ezer forintba is kerülhet. 

Fokozatosan nő a magyarok utazási kedve, a KSH adatai szerint 2013-ban közel 45 millió napot töltöttek honfitársaink külföldön. Az összes kiutazás több mint fele turisztikai célú volt, az adatok szerint a legtöbben a környező országokban – többek között Németországban, Ausztriában vagy Horvátországban – vakációznak. A legtöbb turisztikai szakember és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) is bizakodó: idén 10-15 százalékos növekedésre számítanak a határon túlra utazók számában.

Fotó: Sxc.hu

"Az utazásnak élményként kell az emlékkönyvekbe kerülnie, persze nem rossz élményként. Hiába gondoljuk úgy, hogy kellemetlenség csak másokkal történhet, ez nem így van. A gyakorlott utazók tisztában is vannak azzal, hogy a baj mindenhol megtalálhatja a turistát. Minden elővigyázatosság ellenére bármikor előfordulhat, hogy eltűnik a csomagunk a reptéren, baleset ér minket és orvosi ellátásra van szükségünk vagy kirabolnak minket az utcán. Ezek az esetek amellett, hogy macerát jelentenek épp a pihenés alatt, sokszor igen tetemes kiadással járhatnak” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Tudatosabban utazunk

Fontos, hogy legyen biztosításunk, illetve pénzünk arra, hogy az esetleges költségeket fedezni tudjuk. Probléma esetén ugyanis jellemzően két forgatókönyv érvényesül: az utasbiztosítást nyújtó biztosító közvetlenül kiegyenlíti a számlát vagy nekünk kell fizetni a költségeket, amelyeket később visszakapunk a biztosítótól.

Bár szerencsére a biztosítások tekintetében egyre tudatosabbak a magyar utazók - 2012-höz képest, 2013-ban a teljes utasbiztosítási díjbevétel 6,5 százalékkal nőtt, illetve a K&H biztosítójánál 2014 első félévében csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást, mint az előző év azonos időszakában -, azzal talán kevesebben vannak tisztában, hogy egy jól megválasztott bankkártya mindkét problémára megoldást jelenthet.

85 ezer forint

A bankkártyákkal tehát nemcsak gond nélkül fizethetünk a nyaralás alatt, de sok kártya éves díjába az utasbiztosítás is be van építve. A K&H üzleti, illetve arany betéti és hitelkártyákhoz pedig automatikusan kapcsolódik utasbiztosítási szolgáltatás, amely utazásonként 30 napos külföldi tartózkodás időtartamára nyújt fedezetet. A tapasztalatok szerint az utasok kedvelik a bankkártyás biztosításokat, 2013-ban a K&H-s bankkártyák jelentős részéhez járt utasbiztosítás, a K&H biztosítójához több mint 27 millió forint értékű kárbejelentés érkezett.

„Az egyik leggyakoribb indok a poggyászkár, itt a legmagasabb kárösszeg 85 ezer forint volt tavaly.” – mondta Kaszab Attila. Hozzátette: a betéti és hitelkártyákhoz tartozó utasbiztosítás 24 órás egészségügyi, utazási, személyi felelősségbiztosítási illetve jogvédelmi segítségnyújtást és biztosítást, balesetbiztosítást valamint poggyászbiztosítást is tartalmaz. A szolgáltatások között szerepel sürgősségi fogászati kezelés, úti okmányok pótlása, poggyász és járatkésés esetén kártérítés, szemüveg pótlása vagy a beteglátogatás költsége. Az opcionálisan köthető utasbiztosításhoz pedig tolmácsszolgáltatás is jár, illetve eltűnés esetén a biztosítottat felkutatják.

0 Tovább

Picit motorok hajtják meg a magyar gazdaságot

2020-ig, ezen belül a százmilliárdokhoz jutó kkv-szektor tagjai lehetnek a gazdasági fejlődés motorjai. A növekedésben a bankok a hitelezésen keresztül tudnak szerepet vállalni. Az Erste Bank 2014 első félévében 10 milliárd forintos nagyságrendben helyezett ki hitelt a kkv-knak.

A legfrissebb adatok szerint az első negyedévben 3,5 százalékkal növekedett a GDP, ami egyértelmű jele annak, hogy a gazdaságban megkezdődött a fellendülés. A további fejlődésben pedig főszerepet kapnak a kis- és középvállalkozások, amelyek bővülése és innovációi kulcsfontosságúak lesznek, ahogy az európai uniós források hatékony felhasználása is hozzájárulhat a növekedéshez.

Kálmán László, az Erste Bank kis- és középvállalati igazgatója a bank kkv roadshow-ján tartott előadásában kiemelte: "ma már tény, amire a múlt évben még csak számítani lehetett: túl van az irányváltáson a magyar gazdaság és megkezdődött a fellendülés". Az igazgató szerint a beruházások növekedése a hitelkereslet növekedéséhez vezethet mind a lakossági, mind a vállalati hitelpiacon.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek