Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rémálom helyett odafigyelés - vezetési tippek

Itt a nyári szabadságolások ideje: legyen szó külföldi vagy belföldi úti célról, egyre többen vágnak neki az útnak gépjárművel. A nagy melegben érdemes jól felkészíteni az autót utazás előtt, hiszen a közúti balesetek kétharmadát gépkocsik okozzák. A K&H biztosítójának adatai szerint csak a tavaly nyári időszakban, 6000 kárigényt jelentettek be náluk és 1,38 milliárd forintot fizettek ki gépjárműkárokra.

2014 első negyedévében több baleset történt a hazai utakon, mint egy évvel korábban, ráadásul a nyári kánikula kifejezetten rossz hatással van a koncentrációs képességre, legyen szó rövidebb vagy hosszabb utazásról. A KSH adatai szerint nemcsak belföldön közlekedünk autóval, a külföldi vakáció esetén is ezt az utazási módot preferáljuk: a legtöbben a környező, kocsival könnyen elérhető országokban - többek között Németországban, Ausztriában vagy Horvátországban - pihennek.

Az autóval való utazás azonban számos veszélyt rejt magában. Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese elmondta: 6000 esetre közel 1,38 milliárd forintot fizettek ki és a bejelentett kárigények alapján a leggyakoribb kár 2013-ban az elsőbbségi szabályok megszegése miatti karambol volt.

0 Tovább

Tulajdonos lehet a hitelbiztosítóban

Tőzsdére ment a Coface: nyilvános ajánlattételi eljárás keretében, 10,4 eurós áron vásárolhatták meg a befektetők a tulajdonos Natixis-csoporttól a világ egyik vezető hitelbiztosítójaként számon tartott Coface részvényeit. A tranzakció értéke a túljegyzési opcióval együtt 957 millió euró.

Mérföldkőhöz érkezett az 1946-ban alapított Coface francia hitelbiztosító: a cég 100 százalékos tulajdonosa, a szintén francia Natixis-csoport tőzsdei tranzakción keresztül értékesítette a tulajdonában álló részvények egy részét.

A párizsi tőzsde épülete

A nyilvános ajánlattételi eljárás keretében a tulajdonos 79,9 millió darab részvényt kínált fel eladásra a francia tőzsdén: nemzetközi (intézményi) befektetők szerezték meg a felkínált részvények túlnyomó részét, de lakossági (kisbefektetői) értékesítés is része volt a tranzakciónak, amelynek árfolyama részvényenként 10,4 euró volt. A tőzsdei tranzakció alapján a Coface piaci értéke körülbelül 1,631 milliárd eurót tesz ki.

0 Tovább

Lesz falu kolbászból

Önkormányzati rendeletet alkottak Békéscsabán a hungarikummá nyilvánított csabai kolbász készítéséről, valamint a Hagyományos Csabai Kolbász védjegy bevezetéséről és használatának feltételeiről.

A városi közgyűlés "Csabai kolbásztörvény" címmel pénteki közgyűlésén fogadta el a rendeletet - jelentette be Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere a napokban.

A rendelet segíti a helyi kistermelők termékeinek piacra jutását, a csabai kolbász hírnevének építését. A város célja, hogy minél több családnak nyújtson megélhetést a sertéstartás és a kolbászkészítés. A hungarikum termékre alapozott kézműves élelmiszerkészítés közvetetten erősíti a helyi gazdaságot és élénkíti a turizmust - jegyezte meg.

0 Tovább

Bár bagatellnek hívják, nem mindenkinek az

Minden lakásban előfordulnak problémák, dugulás, csőtörés, beázás és még sorolhatnánk. A legrosszabbkor jöhetnek, és csak kapkodjuk a fejünket, hogy kihez forduljunk, ráadásul a gyors segítségnek általában borsos ára lehet.

Eltörik a falban a vízvezeték, eláztatja a lakást a mosógép, betörik az ablak a viharban, zárat kell cserélni - ezeket a biztosítási szakzsargonban bagatell károknak nevezik.

Bár kisebb károkról van szó, a lakástulajoknak kényelmetlenséget okoznak, nem beszélve a kárelhárítással járó kiadásokról, amit azonnal elő kell teremteni.

0 Tovább

Gyűjts biciklire, utazásra, esküvőre, vagy bármi másra!

Az Erste két megtakarítási konstrukcióval rukkolt elő.

Az átlagos betéti kamatoknál magasabb, akár 2,50 százalékos kamat is elérhető az Erste Bank új CélBetétjével. A konstrukció így működik: rendszeres, viszonylag alacsony összegű, akár 5 ezer forint megtakarítással elindítható, sőt, diákok számára már 2 ezer forinttól elérhető.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek