"Pénzügyes” néven közösségi játékot indít a Facebook-on országos pénzügyi oktatási programjának keretében az Erste Bank Hungary Zrt.

Az elsősorban a középiskolai és fiatal felnőtt korosztályt célzó alkalmazásban a játékosok kvízek és játékos feladatok megoldásával fejleszthetik pénzügyi ismereteiket. Az egyéni versenyben értékes nyeremények várnak a vállalkozó kedvűekre, és a játékban gyűjtött pontjaikat egy általuk választott iskola számára is felajánlhatják, megteremtve ezzel lehetőséget, hogy az intézmény részt vehessen a Pénzügyi Kisokos Program későbbi országos vetélkedőjében. A játék egyéni fődíja egy Samsung Galaxy Tab.

Danks Emese, az Erste Bank Hungary Zrt. kommunikációs igazgatója kiemelte: az egyik legnagyobb hazai lakossági bankként az Erste Bank kiemelten fontosnak tartja, hogy élen járjon a pénzügyi ismeretek terjesztésében. Ezért is indította el országos oktatási programját Pénzügyi Kisokos néven immár négy évvel ezelőtt. A most induló Pénzügyes Facebook játék lényege, hogy a játékosoknak 15, a mindennapi pénzügyekhez kapcsolódó küldetést kell megoldania kvízek és játékos feladatok keretében. Ezzel a játékosok fejleszthetik pénzügyi készségeiket, bővíthetik pénzügyi ismereteiket, miközben pontokat gyűjtve értékes nyereményekért is versenyeznek. Az egyéni játékosok által gyűjtött pontok felajánlásával pedig az általuk választott iskola számára teremthetik meg a lehetőséget, hogy részt vegyenek a Pénzügyi Kisokos Program keretében megrendezésre kerülő országos vetélkedőben.

ramban is részt vevő iskolák bónusz pontokat kapnak. Az ezek alapján kihirdetésre kerülő regionális szinten első helyezést elérő iskolák lehetőséget kapnak az országos vetélkedőben való részvételre, ahol a döntőbe jutott 9 legjobb iskola képviselői küzdhetnek majd meg egymással immár „élőben” oldva meg a pénzügyi ismeretek igénylő feladatokat. A játék ezen a linken érthető el

A Pénzügyi Kisokos országos oktatási programot az Erste Bank Hungary Zrt. 2009 májusában indította el. A program keretében a bank munkatársai és szakemberei egy osztályfőnöki óra keretében egy, a 12-18 éves korosztály számára összeállított – és a Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott – interaktív előadás keretében beszélnek a gyerekeknek az alapvető pénzügyi ismeretekről. Arról például, hogy mi a megtakarítás és a hitel, hogyan kell használni a bankkártyát, vagy, hogy miként lehet diákhitelt igényelni. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a bank munkatársai közel négyszáz előadást tartottak már, a kezdeményezéshez pedig száznál is több iskola csatlakozott.