Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fokozzák a tempót a kkv-k barátai

A lízingpiacot egyelőre a járműlízing hajtja, de a lízingcégek a jövőben fokozott figyelmet fordítanak a kkv-k eszközbeszerzéseire.

Az elmúlt években a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt alacsony aktivitást mutató lízingpiac működése felemásan alakult az év második negyedében, így a féléves adatok is vegyesek.

Fotó: Sxc.com

A Magyar Lízingszövetség tagjai összesen a félév végén 1306 milliárd forintos portfóliót kezeltek, ami 10 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest, és 2 százalékos csökkenés az előző negyedévhez viszonyítva. Az első félév során közel 35 ezer új lízingszerződést kötöttek, ami 10 százalékos növekedésnek felel meg éves összevetésben. Emelkedett a kihelyezett összeg is az egy évvel ezelőttihez képes 3 százalékkal, 178 milliárd forintra - ismertette a féléves eredményeket Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

0 Tovább

Tarolnak a traktorok

A magyarországi autópiac épp csak kezd "magához térni", a tágabban vett járműpiac egyik kevésbé ismert szegmense, a traktorértékesítés azonban már erőteljesen bővült az idei első hét hónapban.

A személyautókból az idén január eleje és július vége között mintegy 40 ezer új gépkocsi talált gazdára, ami több mint 20 százalékos növekedés éves szinten, addig az idei első hét havi traktoreladás 71 százalékkal bővült az elmúlt év azonos időszakához képest. 2013 első 7 hónapjában 1874, az idei évben július végéig már 3201 traktort adtak el Magyarországon - derül ki a Magyar Lízingszövetség által közzétett adatokból.

A szövetség statisztikái alapján az úgynevezett lassú traktorok eladása 37 százalékkal nőtt, január és július között 1446 ilyen traktor kelt el, a hagyományos traktorokból pedig 1755 darabot adtak el a kereskedők, szemben az előző év azonos időszakában értékesített 818 traktorral.

0 Tovább
12345
»

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek