Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar Lízingszövetség: Napi egymilliárd ment lízingre

A magyar lízingpiacon a finanszírozott összeg 309 milliárd forintra rúgott az év első kilenc hónapjában, ami 16 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy az első háromnegyed évben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket - ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A Lízingszövetség szerint a jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások, azon belül is a kkv-k eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is, így jövőre a jelenlegi mintegy 1300 milliárd forintos teljes portfólió is növekedésnek indulhat.

(kép: http://www.wisecarshopper.com/)

A lízingpiacon folytatódott a kilábalás a harmadik negyedévben, sőt, több tényező is jelentős fejlődésről tanúskodik. Az év első kilenc hónapjában a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai 309 milliárd forint értékben finanszíroztak beszerzéseket, ami éves összevetésben 16 százalékos többletet jelent, és 73 százalékkal haladja meg az idei év első felében elért 178 milliárd forintos összeget - derül ki a Magyar Lízingszövetség háromnegyed éves adatokat ismertető elemzéséből.

0 Tovább

Hasítanak a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak

Változatlanul látványos teljesítményt nyújtanak a Stabilitás Pénztárszövetséggel együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak: az összvagyonuk a harmadik negyedév végén 978 milliárd forint volt, ami több mint 11 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 880 milliárdot. Az egészségpénztárak stabil teljesítménnyel rukkoltak elő, a harmadik negyedév során összesen 9,3 milliárd forintért közel 1,8 millió alkalommal finanszíroztak egészségügyi szolgáltatást tagjaiknak. Az öngondoskodás népszerűségének növelése érdekében a Stabilitás Pénztárszövetség azt javasolja, hogy a cafeteriarendszerben tervezett változtatások során mentesüljenek az adóemelés alól az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségkasszák.

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak a harmadik negyedévben is sikert könyvelhettek el. Szeptember végén az összvagyonuk 978 milliárd forintra rúgott, szemben a tavaly szeptember végi 880 milliárddal.

0 Tovább

Jobb az Erste, mint hittük

A bankcsoport stabil tőkebázisról tett tanúbizonyságot, emellett a hitelkihelyezések növekedése várható a rossz hitelek nagyarányú leépítése mellett.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek