Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vastag Tamás az UNICEF-fel karöltve ismerteti meg a gyerekeket a jogaikkal Veszprémben

Vastag Tamás, az X-Faktor első szériájának énekese és az UNICEF szakértői, a művész szülővárosában, Veszprémben tartottak gyerekjogi továbbképzést a Lovassy László Gimnázium tanulóinak.

Az UNICEF-fel közösen Vastag Tamás, az X-Faktor korábbi énekese gyerekkori iskolájában, a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban tartott gyerekjogi kurzust a tanulóknak. A gyermekjogi szervezet által felkészített művész az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány által indított országos gyermekjogi edukációs program, az Ébresztő-óra keretén belül tartotta a jogi ismertető órát a gyerekeknek.

0 Tovább

Csengővel is segíthetünk a rossz sorsú gyerekeken

Az UNICEF és az Aréna Pláza nagyszabású közös adománygyűjtő akciót indított útjára.

(kép: UNICEF Magyarország Facebook)

Bár a statisztikák javulnak, - 1990-ben 12,7 millió, míg 2013-ban 6,3 millió öt éven aluli gyermek halt meg megelőzhető okokból - még mindig 17 ezer gyermek veszti életét naponta. Azaz minden ötödik másodpercben meghal egy kisgyermek a világon. Ezek a halálesetek védőoltásokkal, gyógyszerekkel, megfelelő táplálkozással, tiszta ivóvízzel, vagy a fertőzések időben történő kezelésével megelőzhetők lennének. A drasztikus számokért nem kell messzire mennünk: Magyarországon 1000 gyermekből öt nem éli meg az egyéves kort.

Az UNICEF legújabb adománygyűjtési akciója erre kívánja felhívni a figyelmet: az esemény keretében 2000 darab kiscsengő kerül kihelyezésre az Arena Plaza Jégterasza fölé. Ezek a kis lélekharangok a gyermekekre emlékezve szólalnak meg december 2-től jövő február végéig. Az akció főtámogatója, az Arena Plaza 1 millió forinttal segíti az UNICEF kezdeményezését. Az installáció pro-bono kivitelezője a Showhivatal Produkció Kft. A rendezvényen részt vett D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványának Nagykövete, az Engi Klára által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség utánpótlás programjában résztvevő gyerekek, a Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium gyerekkórusa, valamint számos ismert személyiség.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek