Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Erre figyelj, ha lízingszerződésed van

2015. március 31-én kérhetik utoljára az elszámolásról szóló levelet azok az lízingügyfelek, akik éltek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az érintettek 10 ezer forintért kérhetik az elszámolást, az erről szóló értesítőt pedig november 30-ig kapják meg. A szervezet közölte azt is, hogy azon magánszemélyeknek, akiknek az autólízing- vagy lakáslízing-szerződése 2009. július 26-a előtt került követeléskezelőhöz és bizonyítani tudják, hogy nem évült el a szerződésük, azoknak külön kell kérniük az elszámolást.

Azok az ügyfelek, akik a rögzített-árfolyamú kedvezményes végtörlesztéssel zárták le a lakóingatlanra vonatkozó pénzügyi lízingszerződésüket, kedden, azaz 2015. március 31-én kérhetik utoljára az elszámolást 10 ezer forintos díj ellenében. Ezt követően az elszámolási értesítőt november 30-áig kell kézhez kapniuk - közölte a Magyar Lízingszövetség.

0 Tovább

Közel 200 ezer élő autóhitel-szerződést érint az elszámolás

Az elszámolás 180-200 ezer élő lakossági devizahiteles autófinanszírozási szerződést érint, ezek összesen körülbelül 300 milliárd forintos tartozást foglalnak magukba. Az elszámolás azonban nem csak a meglévő, hanem már lezárt autófinanszírozási szerződésekre is vonatkozik. Ezekkel együtt - durva becsléssel - 1000 milliárd forint körüli szerződésállományt érint az elszámolás - közölte a Magyar Lízingszövetség.

Minden elszámolásban érintett lízingcég, illetve azok jogutódja a meghatározott, 2015. április 30-i határidőig kiküldi az autóhiteleseknek az elszámolásról szóló levelet - közölte a Magyar Lízingszövetség. Lévai Gábor, a szervezet főtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a lízingügyleteknél nem kerül sor a devizaalapú szerződések, azaz a tartozások forintosítására.

Az elszámolás azokra a magánszemélyekre vonatkozik, akik 2004. május 1. és 2014. július 26. között kötöttek finanszírozási szerződést, valamint azokra a megszűnt szerződésekre, amelyek bármilyen okból 2009. július 26-a után szűntek meg. A főtitkár az elszámolásról azt mondta: "Az érintett szerződéseknél a korábbi kamatváltoztatások és az alkalmazott árfolyamrés alapján újra kell kalkulálni a tartozást. Ennek alapján a lezárt autófinanszírozási szerződéssel rendelkező ügyfelek pénzt kapnak vissza, akiknek pedig élő szerződésük van, azoknak a tartozása csökken az elszámolás eredményeként".

0 Tovább

Az autóhiteleseknél is hasonló a folyamat, mint a lakáshiteleseknél a forintosítást kivéve

A forintosítást kivéve az autóhitelesek esetében nagyon hasonló az elszámolás folyamata, mint a lakáshiteleseknél - közölte a Magyar Lízingszövetség az MTI megkeresésére.



A lízingszövetség közleménye szerint az elszámolás az autóhitelesek esetében is a magánszemélyek által 2004. május 1. és 2014. július 26. között kötött élő szerződésekre vonatkozik, valamint azokra a megszűnt szerződésekre, amelyek bármilyen okból 2009. július 26-a után szűntek meg.

0 Tovább

Fék nélkül gömbölyödik a járműpiac

Az év első két hónapjában 14,5 ezer jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 20,5 százalékos növekedést jelent éves összevetésben - közölte a Magyar Lízingszövetség. A jelentős növekedési adat azt jelzi, hogy a járműpiac tavaly megindult lendületes fejlődése továbbra is kitart.

Valamennyi járműkategóriában nőttek az eladások az év első két hónapjában. Január elejétől február végéig 14,5 ezer jármű kelt el, ez pedig több mint 20 százalékos növekedés 2013 első két hónapjához képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse adatai alapján készített összesítéséből.

0 Tovább

Folytatódott a növekedés a Lízingszövetség tagvállalatainál

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyarországi lízingpiac. A jegybanki növekedési hitelprogram 103 milliárd forinttal járult hozzá a 453 milliárd forintos finanszírozott összeghez, ez utóbbi 24 százalékos növekedést jelent ez előző évhez képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség összesítéséből. A bővülés motorját a vállalkozások, azon belül is a kkv-k jármű- és eszközbeszerzései jelentették, a Lízingszövetség arra számít, hogy a jövőben is a kkv-k húzzák majd a piacot.

Kép: Magyar Lízingszövetség Facebook oldal

A múlt év negyedik negyedében is folytatódott az előző hónapokban látott fejlődés, így stabil növekedést ért el 2014-ben a magyarországi lízingpiac. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a finanszírozott összeg 453 milliárd forintra rúgott tavaly, ami 24 százalékkal haladja meg a 2013-as eredményt. A szerződések száma pedig 10 százalékkal 73 ezerre emelkedett.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek