Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Komoly az igény az öngondoskodásra

Bár az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári juttatások beépíthetőek a vállalkozások cafetériarendszerébe, ezek mégis viszonylag korlátozottan érhetőek el a dolgozók számára. Pedig lenne rá igény - derül ki a Stabilitás Pénztárszövetség megbízásából a KutatóCentrum által elkészített kutatásból. A megkérdezett munkavállalók háromnegyede a leghasznosabb juttatások egyikének tartotta az egészségpénztári juttatást, míg 50 százalékuk vélekedett ugyanígy a nyugdíjcélú megtakarításokról.

(Forrás: origo.hu)

Mind az önkéntes nyugdíjpénztárak, mind az egészségpénztárak kiváló eredményt értek el tavaly. Vagyonuk gyarapodása is jelzi, hogy a pénztártagok körében milyen népszerűek: a tagok egyéni befizetései az önkéntes nyugdíjkasszáknál 20, az egészségpénztáraknál 28 százalékkal nőttek tavaly.

0 Tovább

Újfent taroltak a Stabilitáshoz tartozó nyugdíjpénztárak

Kiváló évet zártak tavaly a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak: összesített vagyonuk 2014 végén meghaladta az 1000 milliárd forintot. Ez a mostani alacsony kamatkörnyezetben jelentős, 10,5 százalékos gyarapodást jelent éves szinten. A szövetséggel együttműködő egészségpénztárak is jó évet zártak. Összvagyonuk 2 százalékkal 45 milliárd forint fölé nőtt, az egy főre jutó vagyon pedig 62,5 ezer forintra nőtt, tehát 1,5 százalékkal emelkedett. A Stabilitás Pénztárszövetség arra számít, hogy a következő időszakban a cafetériában nagyobb részesedése lesz az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári megtakarításoknak. A bővülésre van tér, a Stabilitás megrendelésére készült, a KutatóCentrum közvélemény-kutatása szerint ugyanis ma az egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás csak 24, illetve 22 százalékban elérhető cafetériaelemként, és a megkérdezett munkavállalók 42 százaléka semmilyen béren kívüli juttatást nem kap munkáltatójától.

Forrás: http://sajto.rongo.hu/

A múlt év utolsó három hónapjában is folytatták sikersorozatukat a Stabilitás Pénztárszövetség tagjai, a piac több mint 90 százalékát uraló önkéntes nyugdíjpénztárak. Ennek eredményeként az összesített vagyonuk 2014 végén 1009 milliárd forintot tett ki, ami 10,5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi 912,6 milliárd forinthoz képest. "A kiváló eredménnyel az érintett kasszák teljesítették a Stabilitás Pénztárszövetség év elején kitűzött, egyébként ambiciózus célját, amely szerint 1000 milliárd forint fölé emelkedik az összesített vagyon. A 10 százalék feletti vagyonnövekedés a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben kifejezetten jó teljesítmény" - kommentálta a tavalyi eredményeket Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke. Hozzátette: a tagpénztárak portfólióik kockázatától függően 2,2-18,51 százalékos hozamot értek el a múlt évben.

0 Tovább

Hasítanak a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak

Változatlanul látványos teljesítményt nyújtanak a Stabilitás Pénztárszövetséggel együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak: az összvagyonuk a harmadik negyedév végén 978 milliárd forint volt, ami több mint 11 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 880 milliárdot. Az egészségpénztárak stabil teljesítménnyel rukkoltak elő, a harmadik negyedév során összesen 9,3 milliárd forintért közel 1,8 millió alkalommal finanszíroztak egészségügyi szolgáltatást tagjaiknak. Az öngondoskodás népszerűségének növelése érdekében a Stabilitás Pénztárszövetség azt javasolja, hogy a cafeteriarendszerben tervezett változtatások során mentesüljenek az adóemelés alól az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségkasszák.

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak a harmadik negyedévben is sikert könyvelhettek el. Szeptember végén az összvagyonuk 978 milliárd forintra rúgott, szemben a tavaly szeptember végi 880 milliárddal.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek