Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

65 milliárd forint értékben finanszíroztak tavaly a flotta cégek

A válság ellenére viszonylag kedvező múlttal és jó kilátásokkal rendelkezik a jármű- és lízingpiac egyik kivételes szegmense, a flottapiac. Ezen a részpiacon a válság előtti szinthez képest, hat év alatt 1 százalékkal nőtt az eszközérték, miközben a lízingpiacon összesítve 70 százalékos volt a csökkenés. A szakemberek növekedést várnak a piacon, már csak azért is, mert a flottás megoldás 20-30 százalékos árelőnyt biztosít az ügyfeleknek. Emellett a nemzetközi példák alapján is bőven van tér a fejlődésre - derül ki a Magyar Lízingszövetség összefoglalójából.

Bár a válság a lízingkonstrukciókon alapuló flottapiacon is érezhető volt, ez a szegmens jóval stabilabb maradt, mint a többi részpiac. "Egyszerűen fogalmazva, a flottapiac annyiban szerencsés helyzetben van, hogy sosem áll le. Autóflottákra mindig szükség van, egy-egy, több tucat vagy akár több száz autót használó cég előbb-utóbb mindenképp megjelenik vásárlóként" - utalt a flottapiac sajátosságaira Tekse Kálmán, a Magyar Lízingszövetség alelnöke.

0 Tovább

Az új személy- és kisteherautók közel 40 százaléka lízingelt

Januárban összesen 6793 személyautót, kis- és nagyteherautót, buszt és motorkerékpárt helyeztek forgalomba, azaz 18,6 százalékkal nőtt a járműpiac éves összevetésben - derül ki a Magyar Lízingszövetség Datahouse statisztikáin alapuló összesítéséből.

(Forrás: lemanslive.com)

A legfrissebb, januári adatok szerint továbbra is lendületesen bővül a magyarországi járműpiac. Az év első hónapjában 4872 személyautót helyeztek forgalomba, ami 11,4 százalékos növekedés éves szinten. Ennél jóval nagyobb mértékű volt a növekedés a kisteherautók piacán: az 1360 darabos januári érték 55,6 százalékos bővülésnek felel meg. Buszokból 14 darab került az utakra, nagyhaszon-gépjárművekből pedig 475, előbbi 27 százalékos, utóbbi 15 százalékos fejlődést jelent tavaly januárhoz képest. A 72 darab januárban forgalomba helyezett motorkerékpár 24 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.

0 Tovább

Elszálló frankárfolyam: 250 ezer autóhitelest, 300 milliárd forintot érint

A Magyar Lízingszövetség azt tanácsolja, ha a drága frank miatt bajba kerül valaki, akkor mielőbb egyeztessen a finanszírozó céggel. A szervezet szerint 250 ezer szerződést érint a frankdrágulás.

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a svájci frank árfolyamának rendkívüli erősödése mintegy 250 ezer devizaalapú járműfinanszírozási szerződést érint. Ezen szerződések állománya 300 milliárd forint. A szövetség várakozásai szerint a havi törlesztőrészletek összege nagyságrendileg az árfolyam elmozdulás mértékével növekszik a frank erősödése miatt.

0 Tovább
123
»

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek