Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csengővel is segíthetünk a rossz sorsú gyerekeken

Az UNICEF és az Aréna Pláza nagyszabású közös adománygyűjtő akciót indított útjára.

(kép: UNICEF Magyarország Facebook)

Bár a statisztikák javulnak, - 1990-ben 12,7 millió, míg 2013-ban 6,3 millió öt éven aluli gyermek halt meg megelőzhető okokból - még mindig 17 ezer gyermek veszti életét naponta. Azaz minden ötödik másodpercben meghal egy kisgyermek a világon. Ezek a halálesetek védőoltásokkal, gyógyszerekkel, megfelelő táplálkozással, tiszta ivóvízzel, vagy a fertőzések időben történő kezelésével megelőzhetők lennének. A drasztikus számokért nem kell messzire mennünk: Magyarországon 1000 gyermekből öt nem éli meg az egyéves kort.

Az UNICEF legújabb adománygyűjtési akciója erre kívánja felhívni a figyelmet: az esemény keretében 2000 darab kiscsengő kerül kihelyezésre az Arena Plaza Jégterasza fölé. Ezek a kis lélekharangok a gyermekekre emlékezve szólalnak meg december 2-től jövő február végéig. Az akció főtámogatója, az Arena Plaza 1 millió forinttal segíti az UNICEF kezdeményezését. Az installáció pro-bono kivitelezője a Showhivatal Produkció Kft. A rendezvényen részt vett D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványának Nagykövete, az Engi Klára által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség utánpótlás programjában résztvevő gyerekek, a Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium gyerekkórusa, valamint számos ismert személyiség.

0 Tovább

Járműpiaccal együtt növekedik a balesetek száma

Végéhez közeledik a kgfb-kampány, amely fókuszba helyezte a növekedés előtt álló piacot. A némi élénkülést mutató autóeladási számok ugyanis a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piac ezzel arányos bővülését eredményezhetik, de egyúttal a károk száma is emelkedhet - derül ki a K&H biztosítójának összegzéséből. A biztosítótársaság ugyanakkor egy kedvező folyamatra is rámutat, mégpedig arra, hogy zéró tolerancia bevezetése kedvező hatással volt a piacra.

A novemberben zajló kgfb-kampányról egyelőre korai mérleget mondani, mivel a kampány még tart, ám az már látszik, hogy az átlagdíjak emelkedésnek indultak. Kaszab Attila, a K&H biztosítójának vezérigazgató-helyettese, a társaság nem-életbiztosítási és működésfejlesztési vezetője közölte: a kgfb-díjállomány 2014 harmadik negyedévének végén elérte a 71 milliárd forintot, ami 8,3 százalékos emelkedést mutat az előző év azonos időszakához képest.

0 Tovább

Autisták munkái a kifutón

Példa nélküli kezdeményezés tanúi lehettek azok, akik részt vettek az autista művészek rajzait felhasználó hazai divatmárka, az Autistic Art legújabb kollekciójának bemutatóján. A Jaksity György által alapított Mosoly Otthon Alapítvány ugyanis a világon egyedülálló kezdeményezést valósít meg Magyarországon: autizmussal élő művészek alkotásaira épülő önálló dizájnmárkát alapított. Az alapítvány az elmúlt 6 évben 90 millió forinttal támogatta az autizmussal élők lakóotthonait, az autizmussal élők grafikái pedig exkluzív hernyóselyem sálakon és egyéb termékeken is megjelennek immár. A november 13-i alapítványi esten a Kele Clothinggal és az Artista Stúdióval közösen megálmodott kollekciókat is bemutatták a kifutón.

Az Autistic Art márka legújabb, exkluzív hernyóselyem sálakat felvonultató kollekciója és magyar dizájnerekkel közösen megalkotott ruhák játszották a főszerepet 2014. november 13-án a Mosoly Otthon Alapítvány estjén. A VAM Design Centerben megtartott divatbemutatón az autista művészek által rajzolt mintákkal díszített sálak mellett két magyar divatmárkával közösen életre keltett kollekció is debütált. A Kele Clothing egyedi mintákkal ellátott, az Autistic Art számára tervezett pulóvereit – amelyekhez kapcsolódó hivatalos kampány november végén indul - és az Artista Stúdió egyedi kollekcióját szintén az autizmussal élő tehetségek rajzai inspirálták. A divatshow művészeti vezetője Lakatos Márk stylist, a rendezője pedig Lukács Gabi, aki többek között a Gombold Újra! magyar tehetségeket felkaroló divatbemutató rendezője is volt.

Az Autistic Art a Mosoly Otthon Alapítvány saját márkája. Az alapítvány célja, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa. Ennek érdekében kezdte el az alapítvány a lakóotthonokban a művészeti foglalkozások szervezését autista fiatalok részére. A művészeti program vezetője Tarr Hajnalka képzőművész, aki az esemény kapcsán elmondta: „Az autisták vizuálisan gondolkodnak, nem pedig fogalmakban, és a művészeti foglalkozások már nagyon hamar megmutatták, hogy sajátos képi világgal bírnak. Ugyanakkor ők nem létre akarnak hozni valamit, vagyis a szó klasszikus értelmében nem alkotnak, miközben egyértelmű, hogy valódi alkotás születik a kezeik között. Lenyűgöző a képi világ, lenyűgöző a színhasználat, a technika.”

A Mosoly Otthon Alapítvány kezdeményezése mellé állt több elismert magyar zenész és színész is, a rendezvényhez Gryllus Dorka, Herrer Sára, Kovács Krisztián, Ónodi Eszter, Petrik Andrea és Tornyi Ildikó is csatlakozott. 

„Igazán egyedi és nagyszerű kezdeményezésnek találom, hogy autista fiatalok rajzait használják fel dizájnelemként egy-egy sál, pulóver vagy ruha elkészítéséhez. Ráadásul a vevők a termék megvásárlásával még jó célt is szolgálnak, hiszen az értékesítésből befolyó összegből az autizmussal élők lakóotthonait támogatja az alapítvány” – mondta Ónodi Eszter.

A divatbemutatót követő jótékonysági aukción 65 kortárs, illetve autizmussal élő művész által készített festmény és rajz talált gazdára. Az aukción elárverezett tárgyakból, az esten megvásárolt Autistic Art termékek árából és a támogatásokból mintegy 15 millió forint gyűlt össze. A jótékonysági árverésen befolyt összeget az alapítvány teljes egészében az autizmussal élők életkörülményeinek javítására fordítja.

„Nagyon örülök annak, hogy idén ismét sikeres jótékonysági aukciót tudtunk tartani és bízom abban, hogy a nagy sikerrel bemutatkozó, az autista fiatalok rajzaira épülő Autistic Art design márka komoly jövő előtt áll. Ez a márka és a márkanévvel ellátott termékek értékesítése hozzásegíthet minket ahhoz, hogy a több mint egy tucat, az ország területén működő autista otthont és más, a területen velünk együttműködő civil szervezetet még nagyobb mértékben tudjuk támogatni.” – emelte ki Jaksity György, a Mosoly Otthon Alapítvány alapítója, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az alapítvány fontos törekvése, hogy a művészeti program keretében készülő rajzok, minták felhasználásával ne csak egyedi és exkluzív divattermékekkel, hanem például noteszekkel, füzetekkel, exkluzív karácsonyi ajándékokkal is a nagyközönség elé lépjen.

0 Tovább

Növekedésre számít a Lízingszövetség

A növekedési és eximbankos hitelprogramokkal megtámogatott kkv-szektor fejlődése miatt jövőre bővülést vár a lízingpiacon a Magyar Lízingszövetség - derült ki pénteken a szövetség által Gárdonyban megrendezett Lízing Szakmai Napokon. A szervezet tagvállalatai egyben Hanczár Zsolt leköszönő elnök helyére új elnököt és elnökségi tagot is választottak. A jövőben Jenei Viktor, az FHB Ingatlanlízing vezérigazgatója lesz a szövetség első embere, az új elnökségi tag pedig Szabados Richárd, a CIB Lízing Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz. A rendezvényen Rubi Nándort, a Régió-csoport operatív vezetőjét választották meg az év lízingszakemberének, aki életműdíjat kapott.

Kép: http://img.ehowcdn.com/

Négy alappillérre - a gazdasági élénkülésre, a jegybanki és az eximbankos hitelprogramra, a járműpiaci bővülésre, valamint a kkv-szektor fejlődésére és eszközbeszerzéseire - támaszkodó növekedésre számít a következő időszakban a Magyar Lízingszövetség - jelentette be pénteken a Lízing Szakmai Napokon Gárdonyban Lévai Gábor, a szervezet főtitkára.

0 Tovább

Szorul a hurok a cafeteria nyakán

Példaértékű összefogás keretében a magyar egészségügy kulcsszereplői közösen kérik, hogy a cafeteriarendszerben tervezett változtatások során az egészségpénztárak mentesüljenek az adóemelés alól.

edenred.hu

Több nagynevű egészségügyi szervezet közös levélben kéri a kormányt, hogy ne emeljék az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulások adóterhét.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek