Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az autista otthonok rekordtámogatást kaptak 2014-ben

Közel 13 millió forintot fordított magyarországi autista lakóotthonok támogatására a Mosoly Otthon Alapítvány tavaly, így az elmúlt hat évben a nyújtott támogatás összege meghaladta a 100 millió forintot. Az autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeinek javításával foglalkozó alapítvány a lakóotthonok támogatásán túl, speciális, művészetterápiás foglalkozást is működtet.

Jó évet zárt a Jaksity György által életre hívott Mosoly Otthon Alapítvány: 2014-ben közel 13 millió forintot fordított magyarországi autista lakóotthonok támogatására. A kiállításokból, aukciókból és az alapítvány saját dizájnmárkájának, az Autistic Art termékeinek eladásából befolyt összeget tizenegy lakóotthon kapta, az elmúlt hat évben a támogatások összege az idei rekord nagyságú összeggel együtt meghaladta a 100 millió forintot.

Forrás

A Mosoly Otthon Alapítvány, Magyarországon egyedülálló módon hat lakóotthonban tart  olyan speciális művészetterápiás foglalkozásokat, amelyek megfelelnek az autisták igényeinek. A foglalkozásokon születő alkotásokat az alapítvány jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatja be, valamint ezek a minták jelennek meg az alapítvány által létrehozott dizájnmárka, az Autistic Art exkluzív hernyóselyem sálain, noteszein, pulóverein és pólóin. A termékekből származó bevétel jótékony célokat szolgál.

Czunyi Zsuzsa, a Mosoly Otthon Alapítvány ügyvezetője elmondta: „A magyarországi autista lakóotthonok jellemzően igen komoly pénzügyi problémákkal küzdenek, miközben tevékenységük nélkülözhetetlen. Alapítványunk ezzel együtt a pénzügyi támogatáson túl számos egyéb szolgáltatással is igyekszik segíteni a mindennapi munkájukat. A tizenegy otthon megmaradása és a művészetterápiás program működtetése a legfontosabb célunk – mondta.

2014 fontos év volt a Mosoly Otthon Alapítvány számára, hiszen számos olyan projekt valósult meg, amelyek segítségével egyre többen ismerkedhettek meg az alapítvány munkájával. GyerekKORtárs címmel kiállítást szerveztünk a Virág Judit Galériában, ahol harmincegy hazai kortárs művész gyermekrajzait állítottuk ki, illetve nagy sikert aratott éves támogatói gálánk, a Mosoly Otthon Alapítvány Est is - tette hozzá Czunyi Zsuzsa.

A rendezvényen egy divatbemutató keretében debütált az alapítvány dizájnmárkájának, az Autistic Artnak az autista művészek motívumait felhasználó legújabb hernyóselyem sál kollekciója, illetve a Kele Clothing és az Artista márkákkal közös új ruhakollekciók is. A divatbemutató után pedig jótékonysági árverésen 65 kortárs, illetve autizmussal élő művész alkotásaira lehetett licitálni. Az aukción elárverezett tárgyakból, és az esten megvásárolt termékek árából, illetve a támogatásokból befolyt összeg szintén a lakóotthonokat támogatta.

2014-ben az Autistic Art márka portfóliója is bővült: a művészeti foglalkozásokon elkészült rajzok az exkluzív hernyóselyem sálak mellett elegáns noteszeiken is megjelentek, a termékek pedig a tavaly indult webshopban és budapesti divatüzletekben is elérhetőek.

Az alapítvány által támogatott lakóotthonok komoly anyagi problémával küzdenek, ezért kiemelten fontos minden beérkező összeg, amivel a fenntartásuk finanszírozható. Az alapítvány mindent megtesz, hogy a támogatói összegeket folyamatosan növelje (aukciók szervezése, termékértékesítés), azonban ezek mellett minden évben nagy szükség van a személyi jövedelemadók 1 százalékából befolyó támogatásra is. 2013-ban az adózók közel fele nem rendelkezett a személyi jövedelemadójának 1 százalékával, így közel 1 milliárd forint maradt felhasználatlanul. Az alapítvány által támogatott otthonokban lakó fiataloknak és családjuknak ezek a civil fenntartású intézmények jelentik az egyetlen elfogadható lehetőséget egy élhető életre, ezért kérjük, hogy személyi jövedelem adójának 1 százalékával támogassa az autista fiatalok jövőjét.

0 Tovább

A legfrissebb elemzés szerint 2,3 százalékos növekedést várnak tőlünk

Az idén 2,3 százalékos GDP-növekedés várható Magyarországon, és a magyar gazdaságot csak visszafogottan érinti a svájci frank erősödése a devizaalapú hitelek árfolyamának rögzítése miatt – derül ki a Coface friss elemzéséből. A h
itelbiztosító szakértői szerint bár a frankerősödésnek kétségtelen kockázatai vannak az idén várhatóan 1,6 százalékkal növekvő svájci gazdaságra nézve, de nem szabad túlbecsülni annak hatásait.

Forrás

Magyarországon az idén 2,3 százalékos GDP-növekedést várható – derül ki a világ egyik vezető hitelbiztosítója, a Coface friss összeállításából, amelyben azt vizsgálták, milyen következményei lesznek a svájci jegybank január 15-i döntésének, amellyel eltörölte a frank euróval szemben fennálló árfolyamküszöbét.

A magyar gazdasággal kapcsolatban a Coface szakértői pozitívumként emelik ki a megbízható infrastruktúrát, a képzett munkaerőt és a külföldi befektetések jelentős mértékét. A Coface szakértői azonban rámutatnak arra is, hogy a gazdasági fejlődés szempontjából kockázatot jelent a magas államadósság, a külső finanszírozás szükségessége.

A Coface elemzői kiemelték: a svájci jegybank döntése után bekövetkező frankerősödés a hiteleken keresztül több közép-kelet-európai országot érint, köztük Magyarországot is. Szerintük azonban a frankerősödés hatása Magyarországon elsősorban a devizaalapú jelzáloghitelek árfolyamának rögzítése miatt visszafogott marad.

Hogyan hat Svájcra az árfolyamküszöb eltörlése?

A Coface elemzői a svájci gazdaságról azt írták, a jegybank döntése miatt kialakult erős frank lefelé mutató kockázatokat jelent az svájci gazdaság idén várható 1,6 százalékos növekedésére nézve, és a deflációs kockázatok is erősödnek. Az erős frank több területen is negatív hatással van a svájci gazdaságra, csökkenti az országba érkező turisták vásárlóerejét, kedvezőtlenül érinti a feldolgozóipart, valamint az elsősorban európai piacokra szállító gépgyártókat is.

Ugyanakkor a globális piacokat ellátó svájci cégek, köztük a gyógyszeripari és óragyártással foglalkozó cégek számára kevésbé veszélyes az erős frank – emelik ki a Coface szakértői. Úgy látják, nem szabad túlbecsülni a frankerősödés hatásait, részben azért, mert a 2008-ban elmélyülő válság után a frank felértékelődése nem okozott komolyabb gondokat.  

A Coface hitelbiztosítási szempontból továbbra is a legjobb, A1-es országkockázati kategóriába sorolja Svájcot, és 1,6 százalékos GDP-növekedést vár az országtól.  A hitelbiztosító B országkockázati kategóriában tartja Magyarországot és az idén 2,3 százalékos GDP-bővülést valószínűsít. 

0 Tovább

Így biztosíthatod magadat a nyugdíjas éveidre

Hosszú távon jelentős összeg halmozható fel a nyugdíjbiztosításokkal, így megalapozható a megfelelő időskori életszínvonal. Minél korábban lát neki valaki az öngondoskodásnak, annál többet kap később, ráadásul az állami támogatás akár milliós nagyságrendű pluszt jelenthet. A K&H biztosítójának adatai szerint a nyugdíjbiztosítást választók átlagosan 46 évesek és az előre gondolkodók között közel azonos arányban képviselteti magát mindkét nem.

Kép: http://pensiontocanada.com/

A nyugdíjas évekről gondoskodni kell, mert a kilátások szerint a havi jövedelem jóval, akár 30 százalékkal kevesebb lehet, mint a munkával eltöltött évtizedekben. A spórolást pedig érdemes hamar elkezdeni, hiszen minél előbb szánja rá magát a jövő nyugdíjasa, annál nagyobb összeghez juthat a jövőben - hívja fel a figyelmet legfrissebb összeállításában a K&H biztosítója.

0 Tovább

Itt vannak az év legkreatívabb projektjei

Az autista művészek rajzait felhasználó exkluzív dizájntermékeket felvonultató Autistic Art márka is bekerült a 2014-es év legkreatívabb programjai közé a Hightlights of Hungary versenyen. A megmérettetésen induló projekteket, így az Autistic Artot kreatív szakemberek javaslatára válogatták össze, a végső győztest pedig a közönség szavazatai alapján választják meg.

Kép: hg.hu

Az Autistic Art dizájnmárka bekerült a 2014 leginnovatívabb kreatív projektjeire kiírt Highlights of Hungary verseny döntősei közé. A kreatív tartalomgyártó és -fejlesztő központként ismert Super Channel szervezésében második alkalommal megrendezett versenyre a kreatív szakmában tevékenykedő kurátorok nevezték a résztvevőket. A tavalyi év legjobb projektjét a közönség választhatja ki, 2015. január 19-től 10 napig lehet szavazni a verseny honlapján. (http://www.highlightsofhungary.hu/portfolio/autistic-art/) A verseny népszerűségét jelzi, hogy a 2013-as jelöltekre 10 nap alatt közel 10 ezer szavazat érkezett.

0 Tovább

Segítenek a frankhiteleseken a lízingcégek

A lízingkonstrukcióknál a következő hónapokban várható elszámolás körülbelül szerződésenként 10 százalékos kompenzációt eredményez, ami ellensúlyozhatja a svájci frank árfolyamának mostani, jelentős emelkedését – jelezte hétfőn Lévai Gábor a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Hozzátette: 250 ezer szerződést, 300 milliárd forintos állományt érint a frankárfolyam emelkedése, a szerződések negyede pedig az év végéig lejár.

A kérdéses szerződések értéke átlagosan 1,2 millió forintot tesz ki, körülbelül negyedük 2015 végéig kifut, másik mintegy 30 százalékuk pedig 2016 végéig zárul le.

A Magyar Lízingszövetség arra kéri a svájci frank drágulása miatt esetlegesen fizetési nehézségekkel szembesülőket, hogy egyeztessenek a lízingcégekkel, amelyek megoldást igyekeznek nyújtani a felmerülő problémákra. 

A főtitkár kiemelte: „Tagvállalataink több megoldást is nyújtanak ilyen esetekre, különféle fizetési könnyítésekkel. Például átütemezéssel, futamidő-hosszabbítással orvosolható az átmeneti fizetési nehézség” – közölte Lévai.

A lízingcégek felhívják a figyelmet arra: a finanszírozók elemi érdeke az, hogy az ügyfelek teljesíteni tudják fizetési kötelezettségeiket.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek