Az autisták műveit felhasználó divatmárka, az Autistic Art lett 2014 legkreatívabb programjainak egyik díjazottja a Highlights of Hungary versenyen. A Super Channel által rendezett megmérettetésen az előző év 44 innovatívabb projektje versengett a közönségszavazatokért, ahol az Autistic Art az ötödik helyezést érte el. A tíz nyertes projekt többsége társadalmi célú-, vagy szociális kezdeményeshez kapcsolódott.

Forrás

A kreatív tartalomgyártó és –fejlesztő központként ismert Super Channel idén második alkalommal megrendezett versenyére a kreatív szakmában tevékenykedő 10 kurátor nevezte be a résztvevőket. A kurátorok válogatása után a 44 legjobb projekt közül a közönség szavazta meg a tíz díjazottat a január 19-31. között zajló online szavazáson.

Az ötödik helyezett Autistic Art lett, a Jaksity György által életre hívott Mosoly Otthon Alapítvány dizájnmárkája. Az Autistic Art exkluzív termékeit (hernyóselyem sálakat, noteszeket, és pulóvereket) autizmussal élő alkotók rajzai díszítik, a termékek eladásából származó bevételt pedig az alapítvány a Magyarországon autizmussal élők életkörülményeinek javítására fordítja.

Czunyi Zsuzsa, a Mosoly Otthon Alapítvány ügyvezetője elmondta: „Nagy öröm számunkra a Highlights of Hungary versenyében elért eredményünk! A kapott díj azt igazolja számunkra, hogy sokan fontosnak tartják a kezdeményezésünket, amelyben az autizmussal élők életszínvonalát és kreatív foglalkoztatását támogatjuk. Egyben megerősíti azt a hitünket, hogy a foglalkozásainkon rajzoló autista fiatalok olyan alkotásokat tudnak létrehozni, melyeknek a művészeti piacon is helye van.”

A márkát működtető Mosoly Otthon Alapítvány tizenegy anyagi gondokkal küszködő magyarországi autista lakóotthont támogat, amelyek közül hatban zajlik az alapítvány hazánkban egyedülálló kortárs művészeti szemléletű programja (Mosoly Otthon Művészeti Program – www.autisticart.hu). A művészetterápiás foglalkozásokon résztvevő autisták rajzait, alkotásait jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art dizájnmárka termékein (http://shop.autisticart.hu/).