Az Erste két megtakarítási konstrukcióval rukkolt elő. 

Az átlagos betéti kamatoknál magasabb, akár 2,50 százalékos kamat is elérhető az Erste Bank új CélBetétjével. A konstrukció így működik: rendszeres, viszonylag alacsony összegű, akár 5 ezer forint megtakarítással elindítható, sőt, diákok számára már 2 ezer forinttól elérhető. 

A betét összege havonta rendszeresen vagy egy-egy alkalommal is növelhető, és bármikor – komolyabb kamatveszteség nélkül – hozzáférhető. A betétnek pedig nevet is lehet adni: gyűjthetünk például kerékpárra, autóra, utazásra, bútorra, de számos egyéb célt is megnevezhetnek az ügyfelek, ezáltal még inkább személyre szabható. A célbetétes ügyfelek hatoda utazásra takarékoskodik, de népszerűek még az ingatlanhoz, tanuláshoz, esküvőhöz, gyerekekhez kapcsolódó célkitűzések is.

Az Erste másik újdonsága a 3 éves futamidejű, tőke- és hozamvédett Erste Fix+ Kamatkövető Kötvény különlegessége, hogy a rögzített és változó kamatozású konstrukciók előnyeit ötvözi. Az Erste kalkulációi szerint – a piaci változások függvényében – a hároméves futamidő alatt összesen 6-14 százalékos hozamot eredményezhet a kötvény, amely az adókedvezményt élvező tartós befektetési számlákon és nyugdíj-előtakarékossági számlákon keresztül is elérhető.

1 A BUBOR a magyar kereskedelmi bankok által egymás között alkalmazott hitelkamatláb, amely folyamatosan követi a pénzpiac feltételeinek változását.