Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Washingtonból is segítséget kaphatnak a magyar kkv-k

Az Eximbank és az IFC - Nemzetközi Pénzügyi Társaság (International Finance Corporation, a Világbank-csoport szakosított pénzintézete) a vállalati szektor erősítése érdekében kiterjeszti együttműködését a feltörekvő országok piacain, az erről szóló megállapodást az intézmények képviselői kedden írták alá Washingtonban.

Az Eximbank az első olyan nemzetközi pénzügyi intézmény Kelet-Közép-Európában, amely ezzel az aláírással csatlakozott az IFC Master Cooperation Agreementhez (MCA), azaz együttműködési keretmegállapodásához. A megállapodás tovább szélesíti azokat az eszközöket, melyek a magyar kkv-exportőröket a Világbank és az Eximbank közös finanszírozásával megvalósuló projektek piacára segítik.


Fotó: Wikipedia

Az egyezmény lényege, hogy egységesítse és egyszerűsítse a két szervezet által együttesen finanszírozott projektek előkészítési folyamatát, mely így időben és forrásokban is megtakarítást jelent mind a hitelek nyújtói, mind a hitelek felvevői számára. Magyarország emellett jelentős többlettudáshoz, piaci ismerethez és pénzügyi innovációhoz juthat az IFC-vel közösen lebonyolított ügyletek tapasztalatai alapján.

0 Tovább

Ráhajtanak a kkv-kra

Az Erste új, többek között digitalizáción alapuló pénzügyi megoldásokkal szeretne piacvezető lenni a kkv-k piacán. 

0 Tovább

Beszédes számok a Mercedestől, Kecskemétről

Impozáns számokat produkált a Mercedes kecskeméti egysége.

A gyár sajtótájékoztatóján, amelyről az MTI tudosított, ismertették a tavalyi eredményeket. Szöveg helyett az adatok: 

- a Merci-gyár a 2012-es 0,9 milliárd euró után 2013-ban 2,1 milliárd eurós  nettó árbevételt ért el

- tavaly 109 ezer autó készült el a kecskeméti gyárban

- a múlt év végén 3200-as dolgoztak, ma már 3500-an

A piros autó miatt kell a három műszak - Forrás: mercedes-benz.hu

- május elején már három műszakban dolgoznak a CLA modell iránti kereslet miatt

- Magyarországon egyébként 55 ezer regisztrált Mercedes személyautó fut, az átlagéletkoruk 14 év

0 Tovább

Újabb díjakat söpört be a Henkel

A hetedik alkalommal nyerte el a Henkel Magyarország a Business Superbrands-díjat. A seregszemlén a Henkel vezető márkái közül a Schwarzkopf és a Persil is elismerésben részesült.

A Henkel Magyarország idén is elnyerte az egyik legismertebb nemzetközi márkaértékelési rendszerként számon tartott Business Superbrands-díjat. A vállalat sorrendben hetedik alkalommal részesült az elismerésben, amelyet az üzleti szektor (B2B) legkiválóbb márkái és vállalati között osztanak ki évről évre.

A Henkel két márkája is sikert ért el. A vezető hajápolási márkájaként ismert Schwarzkopf a fogyasztói kategóriában nyerte el a Business Superbrands-díjat. A Schwarzkopf a vásárlói igények felmérésének, a folyamatos innovációnak és a garantált minőségnek köszönheti az elismerést. Szintén díjat kapott a Henkel vezető márkái közé tartozó Persil. A mosószermárka a termékfejlesztésben elért eredményeivel és a környezetre gyakorolt hatásának mérséklésével érdemelte ki a díjat.

0 Tovább

Mit keresnek a privátbankárok a Balatonon?

Immár 2008 óta tart az Erste privátbanki üzletága és a magyar Dragon osztály együttműködése, amelyet a két fél 2014-ben is meghosszabbított. A nemrégiben megkötött megállapodás szerint idén is az Erste Private Banking lesz a névadó szponzora az egyik legnagyobb nemzetközi tőkesúlyos vitorlás hajóosztály, a Dragon két legkiemelkedőbb hazai versenyének.

Az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokságra idén május utolsó napjaiban, míg az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságra szeptember közepén kerül majd sor.

"Nagyon örülünk annak, hogy ebben az évben is támogatja versenyeinket az Erste Private Banking. A pénzintézet és munkatársai személyében megbízható partnereket, sőt ennyi év után bátran állíthatom, hogy barátokat nyertünk, akiknek értékrendje messzemenően megegyezik azokkal az értékekkel, amelyet hajóosztályunk és vitorlázóink képviselnek" - hangsúlyozta a szponzorációval kapcsolatban Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek