Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elszálló frankárfolyam: 250 ezer autóhitelest, 300 milliárd forintot érint

A Magyar Lízingszövetség azt tanácsolja, ha a drága frank miatt bajba kerül valaki, akkor mielőbb egyeztessen a finanszírozó céggel. A szervezet szerint 250 ezer szerződést érint a frankdrágulás.

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a svájci frank árfolyamának rendkívüli erősödése mintegy 250 ezer devizaalapú járműfinanszírozási szerződést érint. Ezen szerződések állománya 300 milliárd forint. A szövetség várakozásai szerint a havi törlesztőrészletek összege nagyságrendileg az árfolyam elmozdulás mértékével növekszik a frank erősödése miatt.

0 Tovább

Lízingszövetség: bővült a piac

A válság utáni legjobb évet zárta tavaly a magyar járműpiac, a növekedésben fontos szerepe volt a lízingtársaságoknak is tekintettel arra, hogy az új személy- és kisteherautók 38 százalékához lízingkonstrukció segítségével jutottak hozzá a vásárlók - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az MTI-nek.

(fotó: Magyar Lízingszövetség)

Kifejtette: a múlt évben összesen 90 560 új járművet adtak el a magyar piacon, ami azt jelenti, hogy 21 százalékkal bővült a személygépkocsi-, kisteher-gépkocsi-, nagyteher-gépkocsi- és motorkerékpár-eladásokat magában foglaló járműpiac.

0 Tovább

Többször kötünk lakásbiztosítást

A viharos hónapok után megérkezett az igazi tél, a csapadék, amelyek lakásbiztosítási szempontból fokozott kockázatokat jelentenek, ezért érdemes felkészülni a lehetséges károkra. Egy-egy lakás akkor van biztonságban, ha rendszeresen felülvizsgált egyéni lakás- és társasházi biztosítás egyaránt védi. Bár 2014 első kilenc hónapjában a K&H biztosítójánál a társasházi biztosításokhoz kötődő kárrendezések száma 2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a társasházi biztosítási szerződések száma 10 százalékkal nőtt 2013-hoz képest, és átlagosan 232 millió forint egy-egy ilyen szerződés értéke. Leggyakrabban vezetéktörések és a tetőbeázások miatt volt szükség kárrendezésre.

A tavalyi év fokozott munkára késztette a biztosítókat, rendre érkeztek a viharkárokról szóló hírek és a kapcsolódó kárstatisztikák. A jelentős károkat eredményező viharszezon eleve fókuszba helyezte a lakásbiztosításokat, de a téli időszak miatt szintén kiemelten fontos kérdés a lakások biztosítása - hívja fel a figyelmet a K&H biztosítója.

0 Tovább

Tudatosabban utazunk

Lendületből fordul rá a síszezonra és a téli nyaralásokra a K&H biztosítója. A társaságnál 2014-ben 30 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma. A K&H biztosítója szerint a növekedésben főszerepe van az utazók tudatosságának, és a jövőben tovább javulhat a helyzet. Ezzel párhuzamosan a kárösszeg is nőtt: az átlagos kárérték 43 százalékkal 132 ezer forintra emelkedett 2014-ben.

A 2014-ben enyhe növekedést elérő biztosítási piacon belül az utasbiztosítások szegmense kifejezetten jól teljesített, és erre még rátehet egy lapáttal a síszezon, ahogy a téli utazások is.

0 Tovább

Vége az autók drágulásának

Az új autók listaárának évek óta tartó növekedése megállt - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet - Eurotax adatai alapján készített - összeállításából az is kiderül, hogy egy autó 3 éves koráig közel 50 százalékot veszít az értékéből, ötévesen pedig már csak az eredeti ár 35-40 százalékát éri.

Fordulat történt az új autók piacán. Az idei év utolsó negyedében eddig beérkezett adatokból ugyanis az látszik, hogy megállt az új autók listaárának az első háromnegyed évben folyamatosan lassuló emelkedése. Régóta tartó trend tört meg ezzel: az akciók (árengedmények és készlet-kiárusítások) nélkül számított listaárak 2009-ben jelentősen, majd az azt követő években mérsékeltebben, de tovább emelkedtek. 2012 januárjában a nettó listaárak pedig drasztikusan nőttek, amelyet a személyautók esetében a regisztrációs adó csökkenése ellentételezett - derül ki a Magyar Lízingszövetség Eurotax adatai alapján készített összeállításából.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek