Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Stabilan teljesített a Henkel

Az árbevétel 1,2%-kal 4,236 milliárd euróra nőtt (szerves növekedés: +2,3%)

A korrigált üzemi eredmény 3,1%-kal 693 millió euróra nőtt

A korrigált árbevétel-arányos megtérülés (EBIT-marzs) 0,3 százalékponttal 16,4%-ra emelkedett

Az elsőbbségi részvények korrigált hozama (EPS) 6,4%-kal 1,17 euróra nőtt

Erős, 6,7%-os szerves árbevétel-növekedés a fejlődő piacokon

Forrás

„A nehéz gazdasági környezet ellenére a Henkel stabil teljesítményt nyújtott 2014 harmadik negyedévében. Valamennyi üzletágunkban nőtt a szerves árbevétel és tovább nőtt a nyereségesség. Erős szerves árbevétel-növekedés mellett a fejlődő piacok ismét átlagon felüli növekedést értek el. A The Bergquist Company felvásárlása a harmadik negyedévben tovább erősíti majd az Adhesive Technologies üzletág vezető pozícióját. Az év során mintegy 1,7 milliárd eurót fektettünk be mindhárom üzletágba portfóliónk további erősítése céljából.”– mondta Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke.

A pénzügyi év hátralévő részére vonatkozó piaci körülményekről nyilatkozva Rorsted hozzátette: „Zajlik az orosz-ukrán konfliktus és állandó a politikai feszültség a Közel-Keleten. Mindent egybevetve a gazdasági kilátások egyre több kihívást tartogatnak. Ebben a nehéz piaci környezetben a gyorsaság és a rugalmasság kiemelten fontosak a siker érdekében. Ezért folytatjuk struktúráink további egyszerűsítését és összehangolását.”

2014-re vonatkozó előrejelzés

Rorsted meghatározta a Henkel 2014-re vonatkozó előrejelzését: „Továbbra is 3 és 5 százalék közötti szerves árbevétel-növekedést várunk. Magasabb értékre módosítottuk a korrigált árbevétel-arányos megtérülésre (EBIT-marzs) vonatkozó előrejelzésünket, így most alig valamivel 16,0 százalék alatti növekedést várunk. Továbbra is az elsőbbségi részvények korrigált hozamának magas, egyszámjegyű növekedésére számítunk.”

Az árbevétel és a nyereség alakulása 2014 harmadik negyedévében

2014 harmadik negyedévében az árbevétel 1,2 százalékkal 4,236 milliárd euróra nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A negatív árfolyamhatások 2,2 százalékos értékével korrigálva az árbevétel-növekedés 3,4 százalékos volt. Az árfolyamhatások és a felvásárlások/befektetésmegszüntetések hatásainak kiszűrése utáni szerves árbevétel-növekedés 2,3 százalékos volt.

A Laundry & Home Care üzletág mérsékelt, 3,5 százalékos szerves árbevétel-növekedést ért el. A Beauty Care üzletág szerves árbevétel-növekedése 0,8 százalékos volt. Az Adhesive Technologies üzletág szerves árbevétele mérsékelten, 2,7-kal nőtt.

Az egyszeri bevételek, egyszeri költségek és átszervezési kiadások hatásának kiszűrésével a korrigált üzemi eredmény 3,1 százalékkal emelkedett, 672 millió euróról 693 millió euróra. Az üzemi eredmény (EBIT) 603 millió euró volt, szemben az előző év azonos negyedévében elért 649 millió euróval.

A korrigált árbevétel-arányos megtérülés (EBIT-marzs) 0,3 százalékponttal 16,4 százalékra nőtt. Az árbevétel-arányos megtérülés 14,2 százalékos volt, szemben a 2013 harmadik negyedévében elért 15,5 százalékkal.

A pénzügyi műveletek eredménye az előző év azonos negyedévében elért -25 millió euróról -11 millió euróra javult 2014 harmadik negyedévében. A pozitív változás elsősorban a nettó kamatpozíció javulásának köszönhető. Ennek oka az elsőbbségi kötvények visszafizetése, valamint a kamatlekötések 2014 márciusában történt lejárata. Az adókulcs 24,0 százalék volt, szemben az előző év azonos negyedévének 24,8 százalékos értékével.

A negyedévi nettó eredmény 450 millió euró volt, szemben az előző év azonos negyedévében elért 469 millió euróval. A 10 millió euró összegű kisebbségi részesedések levonása után a nettó eredmény 440 millió eurót tett ki (2013 azonos negyedévében 458 millió euró volt). A negyedévi adózás utáni korrigált eredmény a kisebbségi részesedések levonása után 6,7 százalékkal, 476 millió euróról 508 millió euróra nőtt. Az elsőbbségi részvények korrigált hozama (EPS) 1,01 euró volt, szemben az előző év azonos negyedévében elért 1,06 euróval. A névleges érték 6,4 százalékkal, 1,10 euróról 1,17 euróra nőtt.

A nettó forgótőke árbevételhez viszonyított aránya 5,6 százalék volt, szemben az előző év azonos időszakában elért 4,5 százalékkal. 2014. szeptember 30-án a Henkel nettó pénzügyi pozíciója 740 millió euró volt, amely 255 millió euró növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

0 Tovább

Magyar Lízingszövetség: Napi egymilliárd ment lízingre

A magyar lízingpiacon a finanszírozott összeg 309 milliárd forintra rúgott az év első kilenc hónapjában, ami 16 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy az első háromnegyed évben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket - ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A Lízingszövetség szerint a jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások, azon belül is a kkv-k eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is, így jövőre a jelenlegi mintegy 1300 milliárd forintos teljes portfólió is növekedésnek indulhat.

(kép: http://www.wisecarshopper.com/)

A lízingpiacon folytatódott a kilábalás a harmadik negyedévben, sőt, több tényező is jelentős fejlődésről tanúskodik. Az év első kilenc hónapjában a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai 309 milliárd forint értékben finanszíroztak beszerzéseket, ami éves összevetésben 16 százalékos többletet jelent, és 73 százalékkal haladja meg az idei év első felében elért 178 milliárd forintos összeget - derül ki a Magyar Lízingszövetség háromnegyed éves adatokat ismertető elemzéséből.

0 Tovább

Hasítanak a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak

Változatlanul látványos teljesítményt nyújtanak a Stabilitás Pénztárszövetséggel együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak: az összvagyonuk a harmadik negyedév végén 978 milliárd forint volt, ami több mint 11 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 880 milliárdot. Az egészségpénztárak stabil teljesítménnyel rukkoltak elő, a harmadik negyedév során összesen 9,3 milliárd forintért közel 1,8 millió alkalommal finanszíroztak egészségügyi szolgáltatást tagjaiknak. Az öngondoskodás népszerűségének növelése érdekében a Stabilitás Pénztárszövetség azt javasolja, hogy a cafeteriarendszerben tervezett változtatások során mentesüljenek az adóemelés alól az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségkasszák.

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak a harmadik negyedévben is sikert könyvelhettek el. Szeptember végén az összvagyonuk 978 milliárd forintra rúgott, szemben a tavaly szeptember végi 880 milliárddal.

0 Tovább

Jobb az Erste, mint hittük

A bankcsoport stabil tőkebázisról tett tanúbizonyságot, emellett a hitelkihelyezések növekedése várható a rossz hitelek nagyarányú leépítése mellett.

0 Tovább

Hogyan takarékoskodik a magyar?

NÉGYÉVES CSÚCSON A MAGYAROK HAVI MEGTAKARÍTÁSA

A magyarok 87 százaléka tartja fontosnak a takarékoskodást – ez az Erste-országok között a legmagasabb arány –, ami 2013-hoz képest 5 százalékpontos növekedést jelent - derül ki az Erste Group megbízásából készített nemzetközi felmérésből. Havonta átlagosan több mint 15 ezer forintot tudnak félretenni a magyarok, ami 5 százalékkal magasabb a tavalyi összegnél. A nők körében még mindig nagyobb népszerűségnek örvend a spórolás: 62 százalékuk tartja nagyon fontosnak, hogy havonta félretegyen. A legtöbben vészhelyzetekre vagy kisebb-nagyobb felújításokra spórolnak, de a válság, valamint az adóoptimalizálás előtérbe hozta az öngondoskodást, mely a biztosítási és lakás-előtakarékossági termékek növekvő népszerűségében is látszik.  

Az IMAS International az Erste Group megbízásából végzett kutatást a megtakarítási szokásokról és pénzügyi stratégiákról 2014 szeptemberében. A felmérést Magyarország mellett Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában is elvégezték.

Forrás

A magyarok átlagosan 15,4 ezer forintot (49 eurót) tudnak félretenni havonta, ez 5 százalékos növekedést jelent 2013-hoz, és 7 százalékos pluszt 2011-hez viszonyítva, vagyis az elmúlt négy évet nézve a legmagasabb érték. Az Erste Group régiós felméréséből kiderül, hogy az osztrák megtakarítók a magyaroknál közel négyszer többet, 188 eurót, azaz közel havi 60 ezer forintot tesznek félre átlagosan, míg a szlovák megtakarítók havi megtakarítása is csaknem kétszerese egy magyarénak (96 euró). Továbbra is magas azoknak az aránya, akik egyáltalán nem tudnak félretenni, és a magyar válaszadók 44 százaléka nyilatkozta azt, hogy havonta legfeljebb 10 ezer forintot tud megtakarítani. Csupán a megkérdezettek 2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy képes 75 ezer forintnál többet félretenni – derül ki az Erste Group felméréséből.

Fontos a takarékoskodás 
A felmérés szerint, a múlt évhez képest javult a helyzet Magyarországon: idén a megkérdezettek 87 százaléka nagyon fontosnak vagy fontosnak ítélte a takarékoskodást – ez egyébként az Erste-országok között a legmagasabb arány –, míg tavaly 82 százalékuk nyilatkozott így. Tavalyhoz képest 2-ről 1 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik egyáltalán nem gondolják fontosnak, hogy pénzt tegyenek félre.

A felmérés arra is rámutat, hogy a magyarok körében 49 százalékra nőtt a megtakarításukkal többé-kevésbé elégedettek aránya, ez 6 százalékpontos emelkedés éves szinten. Inkább a nőkre jellemző az elégedetlenség: a nők 46, a férfiak 52 százaléka elégedett az általa megspórolt összeggel.

Fiatalok vs. idősek 
A nők körében – a tavalyi eredményhez hasonlóan – még mindig nagyobb népszerűségnek örvend a spórolás: a nők 62 százaléka tartja nagyon fontosnak, a férfiak körében azonban csak 53 százalékos ez az érték.

A megtakarítási hajlandóság az életkor emelkedésével növekszik, ám a különböző korcsoportok közötti különbség csökkent. A fiatalok – 15-29 évesek – 54 százaléka tartja nagyon fontosnak a takarékoskodást, az 50 év felettieknél az arányuk 59 százalék. Ez azt jelenti, hogy a két korcsoport közötti különbség jelentősen csökkent tavaly óta: akkor még 19 százalékpontos volt az eltérés.

A betét elvesztette az első helyét 
A múlt évhez képest változott a megtakarítási termékek népszerűsége. Tavaly még a betéti formák álltak az élen, idén azonban az életbiztosítások vezetik a megtakarítási preferencialistát, a nyugdíjbiztosítási módozatok népszerűsége pedig jól mutatja az adóoptimalizálás és az öngondoskodási motívumok erősödésének hatását. Az idei felmérés szerint a betétet választók aránya 32, az életbiztosítást választóké pedig 34 százalékos. A harmadik helyen a nyugdíjcélú megtakarítások állnak 14 százalékos aránnyal, majd a lakástakarék és az értékpapír-befektetések következnek. Azok aránya viszont, akik otthon, készpénzben tartják a megtakarításukat, még mindig magas, a megkérdezettek 27 százaléka így takarékoskodik.

Bár a nemzetközi trendek szerint a fiatalok fogékonyabbak a készpénzkímélő megoldásokra, a készpénzben vagy trezorban gyűjtögetők aránya a 15-29 évesek táborában 31 százalékos, ez pedig a különböző korosztályokat nézve a legmagasabb arány.

Nő a bizalom a pénzügyi befektetések iránt 
A különböző megtakarítási és befektetési termékekkel szembeni legfontosabb elvárás, hogy a pénz mindig rendelkezésre álljon, és a befektetés alacsony kockázatú legyen.  A felmérés szerint a lakosság nyitottabbá vált a pénzügyi befektetések – a részvények, kötvények, alapok – iránt: 2014-ben a megkérdezettek negyedének pozitív, a többségnek, közel 50 százaléknak semleges, míg 20 százaléknak negatív véleménye volt ezekről a befektetésekről. A negatív véleményt megfogalmazók elsősorban az alacsony kamatokkal, a termékek kockázatosságával, és a bizalom hiányával indokolták véleményüket.

A magyarok közel 40 százaléka azzal számol, hogy a megtakarítási és befektetési termékek kamata ugyanazon a szinten marad a következő 5 évben, míg negyedük csökkenésre számít, és ugyanennyien bíznak a növekedésben.

Segítség a bajban 
Az Erste Group felmérése választ ad arra is, hogy melyek a legfontosabb megtakarítási célok. A többi Erste-országhoz hasonlóan a magyarok többsége – a múlt évhez hasonlóan a lakosság négyötöde – a vészhelyzetekre spórol elsősorban. A lakosság több mint fele – 53 százaléka – kisebb-nagyobb felújításokra, vásárlásokra igyekszik tartalékolni. A nyugdíjas évekre vagy egészségügyi ellátásra való takarékoskodás 45 százalékos arányt ért el, így ez áll a harmadik helyen a spórolási célok ranglistáján. 

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek