Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Régió legjobb privát bankja lett az Erste

A The Banker nemzetközi pénzügyi magazin szerint az Erste Group az egyik legsikeresebb globális privátbanki csoport 2014-ben. Az Erste nyerte ugyanis idén a neves díjat a következő kategóriákban: Legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában, Legjobb privátbank Horvátországban, és Legjobb privátbank Ausztriában. Ez utóbbi elismerést immár másodszor nyerte el az osztrák bankcsoport.

"Ausztriában, ahol már piacvezetők vagyunk, hosszú hagyományokra tekint vissza a privátbanki tevékenység. Miként a The Banker által odaítélt díj is rámutat, jó irányba haladunk ahhoz, hogy Kelet-Közép-Európában is piacvezető szerepet töltsünk be. A térségben dolgozó közel 200 szakértőnk széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a helyi piacokat illetően, emellett jól értik ügyfeleink változó igényeit és viselkedését" - jelentette ki Peter Ipkovich, az Erste Group kelet-közép-európai privátbanki igazgatója.

0 Tovább

Az orvosnál úgy fizetünk, mint a katonatiszt

A lakosság több mint 70 százaléka úgy véli, a hálapénzre azért van szükség, mert annak hiányában rosszabb ellátást kapnak - derül ki a GKI Gazdaságkutató a Stabilitás Pénztárszövetség megbízásából készített reprezentatív felméréséből, amely a magyarok hálapénzhez való hozzáállását vizsgálta. A magyarok kétharmada fizetősnek tartja az egészségügyet, és a válaszokból az is kiderül, ha legálisan megvásárolhatóak lennének az egészségügyi szolgáltatások, akkor szóba sem kerülne a hálapénz.

A magyarországi egészségpénztárak több mint 70 százalékát tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség felkérésére a GKI Gazdaságkutató 2014 szeptemberében 1000 fő megkérdezésével készített felmérést a magyarok hálapénzzel kapcsolatos attitűdjéről.

0 Tovább

Ennyi jár vissza az autóhiteleseknek

A jegybank elszámolási képlete híján és az eltérő lízingszerződések miatt nehéz pontos összegeket kalkulálni, mennyi járhat vissza az autóhiteleseknek, a Magyar Lízingszövetség szerint egyelőre azt lehet mondani, hogy reálisan a kihelyezett összeg 10-20 százalékát kaphatja vissza egy-egy lízingadós.

A Magyar Lízingszövetség adatai alapján jelenleg az elszámolásban érintett szerződések száma 700 ezer körül lehet. Átlagosan egy-egy szerződés esetében 2 millió forintot tett ki a finanszírozott összeg, vagyis az érintett devizahiteles, autós lízingállomány mintegy 1400 milliárd forintra rúghat - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára vasárnap az MTI-nek.

0 Tovább

Autistic Art a 2014-es Design Évkönyvben

Autisták által készített grafikákra épülő termékek a legrangosabb hazai dizájn kiállításon

Idén 35 éves az Iparművészeti Múzeum Magyar Formatervezési Díj elnevezésű kiállítása. A jubileumi tárlaton a Mosoly Otthon Alapítvány által támogatott autista lakóotthonokban elkészült alkotásokon alapuló hernyóselyem sálak is megtekinthetőek.

Forrás

A hazai dizájn élet színe-javát bemutató Magyar Formatervezési Díjhoz és Design Management Díjhoz kapcsolódó kiállítás nyílt az Iparművészeti Múzeumban. A tárlat 2014-ben ünnepli fennállásának 35 évfordulóját, az alkotásokat pedig november 2-ig bárki megtekintheti. A legrangosabb hazai dizájndíjjal, a Magyar Formatervezési Díjjal kitüntetett alkotásokkal, a Design Management Díjjal elismert vállalattal és további hat kiemelt szervezettel ismerkedhetnek meg a látogatók. Az egyik ilyen szervezet a Mosoly Otthon Alapítvány, amely márkájával, az Autistic Arttal vesz részt a kiállításon.

„Számunkra igazán megtisztelő, hogy bemutathatjuk a hernyóselyem sál kollekcióinkat egy olyan nívós eseményen, mint a Magyar Formatervezési Díj. Az, hogy bekerültünk a 2014-es Design Évkönyvbe számunkra azt jelenti, hogy az autista fiatalok által rajzolt alkotásokon alapuló termékek művészeti értéke megegyezik az egészséges emberek alkotásaival. A Formatervezési Díj kiállításán kívül még a november 13-ai Mosoly Otthon Alapítvány Est különleges divatbemutatóján lesznek megtekinthetőek az autizmussal élő művészek motívumait felhasználó dizájntermékek” - mondta Czunyi Zsuzsa, a Mosoly Otthon Alapítvány ügyvezetője.

Az Autistic Art márka egyedülálló módon egyesíti a művészetet, a dizájnt és a jótékonyságot. A Mosoly Otthon Alapítvány művészeti programja keretében lakóotthonokban élő autista gyerekeknek és fiatal felnőtteknek biztosít rendszeres rajzfoglalkozásokat. Az Autistic Art dizájnmárka az autizmussal élő alkotók művészeti foglalkozásokon készült rajzaira épül. A foglalkozások ma már hat lakóotthonban elérhetőek az országban, a művészeti program vezetője pedig Tarr Hajnalka képzőművész.

A Mosoly Otthon Alapítvány művészeti program 2010 óta működik, és azóta számos tehetséges autizmussal élő alkotót fedezett fel, vállalta fel tehetséggondozásukat, s mutatja be munkáikat kiállításokon és aukciókon.

A Mosoly Otthon Alapítvány az Autistic Art termékek eladásából befolyó összegből 11 magyarországi autista lakóotthont támogat. A foglalkozásokon elkészült művekből a legizgalmasabbakat elárverezik, az ebből származó összegeket pedig szintén a civil fenntartású lakóotthonok működési és fenntartási költségeinek kiegészítésére fordítják.

Az Autistic Art termékcsaládban elsőként a hernyóselyem sálak születtek meg. A selyemsálak eddig 10 különböző formavilágot bemutató kollekciója idén ősszel további hat motívummal bővült. Lakatos Renáta, Bihari László, Réti Kristóf és Varga Máté autizmussal élők műveit a 2011-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett textiltervező, Révész Eszter álmodta selyemre.

0 Tovább

Az ügyfelek szerint a K&H a legjobb biztosító

Ismét a K&H biztosítóját választották a legjobbnak az "Év Biztosítója 2014" szavazáson, ahol az ügyfélszavazatok alapján a szolgáltatási kategóriában diadalmaskodott a társaság. A díj egyben fontos visszajelzést is jelent a fogyasztói igényekről a novemberi biztosító választó kgfb kampány előtt. A K&H biztosítója növekvő érdeklődésre, és jövőre fokozottabb tempóra számít a biztosítási piacon, a bővülésnek pedig többek között a casco és kgfb lehet a motorja.

Szolgáltatási kategóriában a második egymást követő évben győzedelmeskedett a K&H Biztosító az Év Biztosítója szavazáson. A biztosítás.hu által alapított versenyen azokra az ismert, lakossági vagyonbiztosítással foglalkozó társaságokra lehet voksolni, amelyek jelentős lakossági vagyonbiztosítási termékportfólióval és ügyfélszámmal rendelkeznek.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek