Rizikós motorosok

A melegebb időjárás előcsalogatja a motorosokat, akik fokozott veszélynek vannak kitéve az utakon.

Uniós adatok szerint a motorosok és segédmotorosok halálozási kockázata átlagosan 18-szor nagyobb a személyautósokhoz képest. Bár a motorok csak a járműállomány 4 százalékát adják, mégis a személyi sérüléssel járó baleseteknek a tizedét okozzák a motorosok április és szeptember vége között.

A K&H biztosító összeállítás szerint zonban az is kiderül, hogy bár a motorozás kockázatos, a motorosok esetében a 6300 forintos átlagos éves kötelező felelősségbiztosítási díj alacsonynak mondható. 

0 Tovább

Napelemek, terápiás kert és szociális étkeztetés az otthonban

Közel 5 millió forint értékű beruházásból származó napkollektorok biztosítják az áram és meleg víz egy részét, az élelmiszerek 30-40 százalékát veteményesükben saját maguk termelik meg a Miskolci Autista Alapítványnál. A holisztikus szemléletű terápiás kert pedig az otthonban lakó autista fiatalok életét könnyíti meg. A fenntartható megoldások nemcsak a költségek csökkentésének egy módját, hanem terápiás lehetőségeket és életformát is jelentenek - emelete ki Szalkainé Haraszti Krisztina, az alapítvány vezetője a Föld Napja alkalmából.

Fenntartható megoldások is segítik a napköziként, családi otthonként és fejlesztő iskolaként is működő Miskolci Autista Alapítványt, ahol közel 5 millió forint összegű pályázati pénzből telepített napkollektorok, fenntartható gazdaság, szociális étkeztetés és terápiás kert áll a 65 autista és fogyatékkal élő lakó rendelkezésére.

0 Tovább

Vastag Tamás az UNICEF-fel karöltve ismerteti meg a gyerekeket a jogaikkal Veszprémben

Vastag Tamás, az X-Faktor első szériájának énekese és az UNICEF szakértői, a művész szülővárosában, Veszprémben tartottak gyerekjogi továbbképzést a Lovassy László Gimnázium tanulóinak.

Az UNICEF-fel közösen Vastag Tamás, az X-Faktor korábbi énekese gyerekkori iskolájában, a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban tartott gyerekjogi kurzust a tanulóknak. A gyermekjogi szervezet által felkészített művész az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány által indított országos gyermekjogi edukációs program, az Ébresztő-óra keretén belül tartotta a jogi ismertető órát a gyerekeknek.

0 Tovább

Sikeres évet zárt 2014-ben a Henkel

A Henkel éves közgyűlésén az elsőbbségi részvények utáni osztalék 9 eurócenttel 1,31 euróra történő emelését, míg a törzsrészvények utáni osztalék 1,29 euróra való emelését javasolták a részvényeseknek. Az osztalékfizetési ráta így 30 százalék lehet.

Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke, a vállalat 2014-es sikeres teljesítményét értékelte, és a továbbra is kihívásokkal teli piaci környezet ellenére megerősítette a Henkel 2015-re vonatkozó előrejelzéseit. Így az elsőbbségi részvények korrigált hozamának megközelítőleg 10 százalékos növekedésére számít a vállalat vezetése.

Sikeres évet zárt 2014-ben a Henkel

A 2014-es kihívásokkal teli gazdasági környezetre utalva Kasper Rorsted elmondta: „Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Elértük a 2014-re kitűzött pénzügyi céljainkat.” Rorsted kiemelte a 2016-ig tartó stratégia végrehajtásában elért eredményeket, és példákkal illusztrálta, hogyan ért el sikereket a Henkel stratégiai prioritásainak – Outperform, Globalize, Simplify, Inspire – megvalósításában.

Simone Bagel-Trah, a Henkel felügyelőbizottságának és részvényesi bizottságának elnöke megköszönte az igazgatóság és az összes dolgozó 2014-ben tanúsított elkötelezettségét.

Forrás

Megerősített előrejelzések 2015-re vonatkozóan a kihívásokkal teli környezet ellenére

„2015 egy újabb kihívásokkal teli év lesz a Henkel számára. A változékonyság a devizapiacokon megmarad. Arra számítunk, folytatódik az amerikai dollár felértékelődése az euróval szemben, míg a feltörekvő piaci devizák valószínűleg gyengülni fognak. Oroszország és Ukrajna között továbbra is fennálló konfliktus miatt stagnálásra számítunk Kelet-Európában, és további nyomás lehet az orosz gazdaságon és devizán" – utalt Rorsted a nagyfokú piaci bizonytalanságra. 

A nehéz piaci körülmények ellenére Rorsted megerősítette a 2015-re vonatkozó előrejelzéseket. „A 2015-ös pénzügyi év egészére 3 és 5 százalék közötti szerves árbevétel-növekedést várunk. A korrigált árbevétel-arányos megtérülés (EBIT-marzs) esetében 16 százalék körüli értékre, emellett az elsőbbségi részvények korrigált hozamának megközelítőleg 10 százalékos növekedésére számítunk” – jelentette ki Rorsted.

Tekintettel a vállalat üzleti tevékenységére Oroszországban és Ukrajnában, Rorsted hangsúlyozta a két ország fontosságát a Henkel számára. „A konfliktus a két ország között kihat az ott működő vállalatokra, azonban maradunk mindkét országban. Jelentős növekedést értünk el ezekben az országokban, és hiszünk mindkét ország jövőjében" – mondta Rorsted.

A 2015 első negyedévének pénzügyi eredményeit 2015. május 7-én adja ki a Henkel.

0 Tovább

Erre figyelj, ha lízingszerződésed van

2015. március 31-én kérhetik utoljára az elszámolásról szóló levelet azok az lízingügyfelek, akik éltek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az érintettek 10 ezer forintért kérhetik az elszámolást, az erről szóló értesítőt pedig november 30-ig kapják meg. A szervezet közölte azt is, hogy azon magánszemélyeknek, akiknek az autólízing- vagy lakáslízing-szerződése 2009. július 26-a előtt került követeléskezelőhöz és bizonyítani tudják, hogy nem évült el a szerződésük, azoknak külön kell kérniük az elszámolást.

Azok az ügyfelek, akik a rögzített-árfolyamú kedvezményes végtörlesztéssel zárták le a lakóingatlanra vonatkozó pénzügyi lízingszerződésüket, kedden, azaz 2015. március 31-én kérhetik utoljára az elszámolást 10 ezer forintos díj ellenében. Ezt követően az elszámolási értesítőt november 30-áig kell kézhez kapniuk - közölte a Magyar Lízingszövetség.

0 Tovább

goodnews

blogavatar

Jó és hasznos hírek.

Utolsó kommentek